Explozie puternică pe podul care leagă SUA de Canada: O mașină fără plăcuțe de înmatriculare a zburat prin aer și s-a transformat într-o bilă de foc (Foto & Video)

Explozie puternică pe podul care leagă SUA de Canada: O mașină fără plăcuțe de înmatriculare a zburat prin aer și s-a transformat într-o bilă de foc (Foto & Video)

O mașină a explodat miercuri pe Podul Curcubeu de peste Niagara, care asigură legătura dintre SUA și Canada. În mașină se aflau două persoane și ambele au murit, iar un vameș a fost rănit în explozie și a fost transportat la spital, dar viața sa nu e în pericol, au precizat autoritățile.

Biroul FBI din Buffalo a anunţat că a preluat ancheta și toate cele 4 puncte de trecere a frontierei din zona Cascadei Niagara au fost închise, potrivit CNN.

Autoritățile locale au transmis imediat după incident că un vehicul care încerca să intre în SUA a fost implicat în explozie și podul închis de ambele părți, dar la câteva ore forțele de ordine au precizat că mașina se deplasa din SUA spre Canada și a lovit cabina grănicerilor americani.

ADVERTISING

Guvernatorul din New York, Kathy Hochul, a organizat o conferință de presă la mai bine de trei ore de la incident. Ea a început spunând că „la acest moment nu există indicii că este un atac terorist” și că încă nu se poate spune dacă a fost accident sau șoferul a vrut să provoace explozia.

Hochul a spus că a avut loc „o explozie îngrozitoare”, că mașina a fost făcută scrum și tot ce a rămas din ea e motorul și că ancheta va mai dura multe zile. Mașina implicată nu avea plăcuțe de înmatriculare și cel puțin una din persoanele implicate era un localnic din vestul New Yorkului.

Ea a mai precizat că mașina circula cu foarte mare viteză, s-a izbit de gardul despărțitor și a zburat la peste 2,5 metri înălțime înainte de a exploda. Hochul spune că a fost suprarealist să vadă cât de sus a putut să ajungă mașina și a anunțat că filmarea va fi făcută publică în scurt timp. Pe rețele circulă însă deja imagini în care mașina pare să fi sărit de pe o rampă.

Precizările făcute de Hochul vin după ce Fox News a susținut că ar fi fost o tentativă de atac terorist și că în mașină se afla mult explozibil. Autoritățile nu au confirmat oficial astfel de informații, însă și CBS a citat un înalt oficial din administrația americană care a descris incidentul ca fiind „ceva mai mult decât un accident ciudat”.

Administrația Federală a Aviației Americane a anunțat că aeroportul internațional Buffalo Niagara a fost închis, atât pentru plecări, cât și pentru sosiri, însă reprezentanții aeroportului au negat acest lucru. Ei au transmis totuși pasagerilor să vină mai din timp, pentru că au loc controale suplimentare.

Mașina a zburat prin aer și s-a transformat într-o bilă de foc

Un martor a declarat că mașina a trecut pe lângă el în viteză mare și apoi a lovit un gard și a sărit în aer.

ADVERTISING

„Avea peste 160 de km/oră, abia am apucat să-l vedem, atât de repede mergea. Avea o mașină în față, a depășit-o, a lovit gardul și a zburat prin aer. Am văzut doar o bilă de foc, apoi fum peste tot”, a declarat Mike Guenther, un bărbat din Ontario.

Ministrul canadian al Siguranței Publice, Dominic LeBlanc, a declarat că guvernul său ia „extrem de în serios” incidentul și e în permanentă legătură cu autoritățile americane.

„Aceasta este în mod evident o situație foarte gravă”, a declarat LeBlanc, care a subliniat că și premierul canadian Justin Trudeau este informat în legătură cu evoluția anchetei.

ADVERTISING

De precizat că incidentul a avut loc cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței, sărbătoare cu zile libere și trafic crescut de zeci de milioane de oameni care călătoresc pentru a se reuni cu familiile. Asociația Americană Automobilă estimează că peste 49 de milioane de oameni călătoresc în această perioadă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇