Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au sosit azi în România

Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au sosit azi în România

Ambasada Germaniei la Bucureşti anunţă că avioanele de luptă Eurofighter din Germania au sosit azi în România.

Germania sprijină aliatul său NATO, România, la supravegherea spațiului aerian în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS). Astfel, în această după-amiază, avioanele de luptă Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța, transmite ambasada într-un comunicat remis miercuri SpotMedia.ro.

În săptămânile care au trecut s-au implementat măsuri pregătitoare pentru desfășurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari.

ADVERTISING

Începând cu data de 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaționale și vor consolida apărarea aeriană la flancul sud-estic al NATO. În prealabil, se va mai efectua certificarea din partea NATO, adaugă reprezentanţa diplomatică.

„Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenție în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, arătăm că suntem alături de aliatul nostru, România, și colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat. Le mulțumesc partenerilor noștri români pentru ospitalitate și pentru cooperarea excelentă”, a declarat ambasadorul Peer Gebauer.

avioane Germania România
Foto: Ambasada Germaniei la Bucureşti

În plus, un sistem de apărare împotriva vehiculelor aeriene de mici dimensiuni fără pilot va fi desfășurat pentru a proteja contingentul german.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Germania se oferă, de asemenea, să însoțească și să sprijine pe termen mediu consolidarea capabilităților românești pentru «apărarea împotriva vehiculelor aeriene de mici dimensiuni fără pilot».

Este limpede că trăim în vremuri pline de provocări. Ca aliați în cadrul NATO, ne îngrijim împreună de protejarea cetățenilor noștri și de securizarea teritoriului aliat. Acestea sunt parte dintr-o descurajare credibilă“, a mai spus ambasadorul Peer Gebauer, acum două săptămâni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇