Explozie la o hidrocentrală Enel, soldată cu 3 morți. UPDATE Un român, printre victime (Video)

Explozie la o hidrocentrală Enel, soldată cu 3 morți. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Un român, printre victime (Video)

Trei oameni au murit, cinci sunt răniți și patru persoane au fost date dispărute, marţi după-amiaza, într-o explozie la o centrală hidroelectrică, în centrul Italiei, transmite prefectura din Bologna.

Prefectura din capitala regiunii Emilia-Romagna a precizat că explozia a avut loc într-un imobil exploatat de către gigantul energetic Enel, pe barajul artificial Suviana, situat la Camugnano.

Grupul italian Enel Green Power, o filială specializată în energie regenerabilă a Enel, anunţă într-un comunicat publicat de presa locală că ”un incendiu a izbucnit şi a atins transformatorul centralei hidroelectrice”.

ADVERTISING

Firma dă asigurări că ”toate măsurile de securitate” au fost activate rapid, pentru a permite ”o evacuare corectă a personalului” de la faţa locului, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al Enel a precizat ulterior că barajul nu a fost avariat de explozie, dar că producţia de energie a fost întreruptă, fără ca acest lucru să aibă un impact asupra ”aprovizionării cu electricitate la nivel local şi naţional”.

Un reprezentant al pompierilor din Bologna, Calogero Turturici, a anunţat că era imposibil să se stabilească imediat cauzele acestui accident.

ADVERTISING

Sediul în care s-a produs explozia a fost inundat parţial, era plin de fum şi era inaccesibil imediat, a anunţat el.

Un român de 45 de ani, printre victime

Un român de 45 de ani este una dintre cele trei victime ale exploziei produse marți la o hidrocentrală din Italia.

Potrivit agenției ANSA, cele trei persoane decedate în urma exploziei au fost identicate. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, născut în România, și de doi italieni, de 73 și 36 de ani.

ADVERTISING

Agenția scrie că incidentul a avut loc marți în jurul orei 14.30, când o turbină a explodat, provocând un incendiu și apoi prăbușirea unei plăci de pardoseală.

Explozia și prăbușirea care a urmat au înghițit cel puțin 12 muncitori, care lucrau la ajustări la centrala electrică. Trei dintre ei au murit pe loc, iar corpurile lor au fost găsite.

Patru persoane sunt încă date dispărute, iar alte cinci sunt grav rănite și sunt internate în spitale din Parma, Cesena, Bologna și Pisa.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de la producerea exploziei, inclusiv doi scafandri. Pe lângă acestea, există două echipe specializate în căutarea sub dărâmături.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇