SUA așteaptă un „viscol viral” în ianuarie din cauza Omicron

SUA așteaptă un „viscol viral” în ianuarie din cauza Omicron

Experţii americani în sănătate i-au avertizat joi pe americani să se pregătească pentru perturbări grave în săptămânile următoare, deoarece valul în creştere al cazurilor de COVID-19, din cauza variantei Omicron, pune în pericol activitatea spitalelor, şcolilor şi altor sectoare cu impact asupra vieţii lor de zi cu zi.

Avertismentul a venit pe fondul numărului record de cazuri de COVID-19 din SUA, în timp ce oficialii federali au emis mai multe avertismente de călătorie şi se pregătesc să autorizeze săptămâna viitoare vaccinuri de rapel pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, transmite Reuters.

ADVERTISING

Pentru a doua zi consecutiv, Statele Unite au avut un număr record de cazuri noi pe baza mediei de şapte zile, cu peste 290.000 de noi infecţii raportate în fiecare zi, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Cel puţin 18 state şi Puerto Rico au stabilit recorduri ale cazurilor noi, potrivit bilanţului. Maryland, Ohio şi Washington, D.C., au înregistrat, de asemenea, spitalizări record, deoarece spitalizările generale din SUA pentru COVID-19 au crescut cu 27%.

Creşterea vine pe fondul călătoriilor de vacanţă de Anul Nou şi în timp ce şcolile se confruntă cu întoarcerea elevilor la sălile de clasă după vacanţele de iarnă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vom vedea că numărul cazurilor din această ţară va creşte atât de dramatic, încât ne va fi greu să menţinem viaţa de zi cu zi”, a declarat pentru MSNBC dr. Michael Osterholm, expert în boli infecţioase la Universitatea din Minnesota.

Luna viitoare va fi un viscol viral. Toată societatea va fi presată de acest lucru”, a spus el.

Dr. Anthony Fauci, cel mai important specialist al SUA în domeniul bolilor infecţioase, a declarat miercuri că numărul cazurilor va creşte probabil pe parcursul lunii ianuarie.

ADVERTISING

El şi alţi oficiali americani din domeniul sănătăţii au spus că datele timpurii arată că Omicron pare mai puţin severă, dar au continuat să impună vaccinări, măşti şi distanţarea fizică.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a emis, de asemenea, noi linii directoare care scurtează perioadele de izolare şi carantină, care au fost criticate de unii experţi în boli.

New York Times a scris joi că autorităţile americane de reglementare în domeniul sănătăţii intenţionează să aprobe săptămâna viitoare o a treia doză de vaccin pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇