Escaladare fără precedent: Prigojin a arestat un comandant al armatei Rusiei (Video)

Escaladare fără precedent: Prigojin a arestat un comandant al armatei Rusiei (Video)

O escaladare fără precedent este relatată luni de liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin.

Acesta a publicat un raport al mercenarilor săi, care arată că aceştia au fost atacaţi de trupe din armata Rusiei, aşa că le-au arestat comandantul.

Prigojin a postat pe un canal de Telegram un raport al trupelor sale și un videoclip cu mercenarii săi deminând un drum.

Potrivit raportului, minele au fost plasate de armata rusă pentru a arunca în aer chiar convoaiele Wagner, care se retrag din Bahmut, scrie Nexta.

ADVERTISING

Când mercenarii au trecut la deminare, asupra lor s-a deschis focul.

"Am luat măsuri de represalii pentru a elimina agresiunea. Erau militari ai Ministerului rus al Apărării. Şeful acestui grup e un locotenent-colonel, comandantul Brigăzii 72 Independente de Puști Motorizate, care se afla într-o stare de ebrietate”, se arată în raportul care a fost publicat pe canalul de Telegram al lui Prigojin.

Aşadar, mercenarii l-au arestat pe colonelul Roman Venevitin şi au difuzat o înregistrare video în care acesta pare bătut și mărturisește că a dat ordin de atacare și dezarmare a trupelor Wagner care se retrăgeau din Bahmut, dintr-o “animozitate personală”.

Ziua 467: Rusia spune că a respins o majoră ofensivă ucraineană. Drone căzute pe autostradă, aproape de Moscova

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇