Efectul Putin: Un politician transsexual, care se considera femeie, a anunțat că a redevenit bărbat

Efectul Putin: Un politician transsexual, care se considera femeie, a anunțat că a redevenit bărbat

Roman Alyoshin, un politician transsexual din Rusia, a anunțat că a redevenit bărbat. Anterior, acesta s-a considerat femeie și a folosit numele Yulia. El a prezentat scuze poporului rus și a spus că luat decizia în timpul postului ortodox.

Roman Alyoshin a declarat joi că a revenit la genul atribuit la naștere. Cunoscut anterior sub numele Yulia Alyoshina, el a candidat pentru postul de guvernator al unei regiuni din Siberia. Totuși, Alyoshin s-a retras din cursa electorală de anul trecut invocând legislația rusă care interzice schimbările de gen, potrivit Reuters.

Alyoshin a mai spus că a luat decizia de a redeveni bărbat în timpul postului ortodox, după o perioadă de „frământare spirituală”.

ADVERTISING

„Am parcurs albumele vechi ale strămoșilor mei, m-am rugat pentru ei și asta m-a ajutat să ajung la ideea că sunt un tip. Sunt un patriot al țării mele, de aceea, locuiesc în Rusia. Prezint scuze poporului rus”, a scris Alyoshin pe Telegram.

Alyoshin este primul politician transsexual din Rusia. În trecut, a publicat fotografii cu el purtând rochii și având părul blond până la umeri.

Noua fotografie de profil de pe Telegram îl arată cu părul scurt și purtând un hanorac cu glugă.

În ultimii ani, autoritățile din Rusia au înăsprit foarte mult regulile care vizează comunitatea LGBTQ. De altfel, președintele rus Vladimir Putin folosește în discursurile sale comunitatea LGBTQ drept o dovadă a decăderii morale din țările occidentale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇