Jurnaliști români prinși într-un schimb de focuri în Harkov: M-a cuprins frica (Video)

Jurnaliști români prinși într-un schimb de focuri în Harkov: M-a cuprins frica (Video)

Echipa Știrilor TVR a fost prinsă într-un schimb de focuri în timp ce se pregătea să să filmeze un nou reportaj în orașul Kupiansk din regiunea Harkov, oraş eliberat de militarii ucraineni, dar care încă este atacat.

„Trebuie să recunosc, m-a cuprins frica în acel moment, pentru că nu știam câte lovituri vor mai fi și dacă ne va nimeri vreuna. Am alergat instinctiv către mașină, iar militarii au strigat către noi să ne aruncăm pe burtă, ceea ce am și făcut, lângă roată.

Acolo cumva m-am simțit mai în siguranță, dar în continuare nu știam ce să facem. Militarii au strigat din nou la noi să plecăm - au strigat înjurând să plecăm mai repede de acolo, ceea ce am și făcut. Eram la intrarea în Kupiansk, iar armata nu ne-a lăsat să intrăm pentru că erau bombardamente. Noi eram cam amărâți din cauza acestui lucru, dar până la urmă am înțeles de ce nu am fost lăsați", a povestit corespondentul TVR, Alex Costache.

ADVERTISING

Și ghidul care însoțea echipa a văzut totul.

"Eram la intrarea în oraşul Kupiansk, au fost fouă explozii, foarte aproape de noi. Poate la o distanţă de 20 - 25 de metri de noi. Am văzut explozia în pădure", a declarat Andrei Kovalenko.

EXCLUSIV Echipa TVR, prinsă în schimbul de focuri din regiunea Harkov. Reportaj Telejurnal 20.00

Oksana și fiul ei, Ilyia, au plecat din Kupiansk, după ce orașul a fost eliberat. Femeia a povestit cum a fost să trăiască cu rușii pe străzi.

"După invazia rusă am decis să venim aici, la părinţi, pentru că satul unde locuiam era sub ocupaţie. (…) Au venit ruşii şi şi-au impus regulile lor. Au fost decise restricţii de circulaţie. Cine le încălca fie şi numai 5 minute era închis şi silit să facă muncă forţată", a declarat Oksana.

ADVERTISING

După eliberarea regiunii Harkov de către armata ucraineană, au început să iasă la iveală ororile comise de ruși.

În întreaga regiune au fost descoperite 10 camere de tortură, iar una dintre ele se află în Shevchenkove, un sat de lângă Kupiansk.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇