După 3 luni în care a fost loc de adăpost, metroul din Harkov şi-a reluat circulaţia

După 3 luni în care a fost loc de adăpost, metroul din Harkov şi-a reluat circulaţia

Vin şi veşti bune din Ucraina. Metroul din Harkov şi-a reluat operaţiunile, marţi, după 3 luni în care a servit drept adăpost pentru locuitorii oraşului.

Până acum la metrou ucrainenii încercau să scape de bombardamentele forţelor ruse, a declarat primarul oraşului, Igor Terekov.

”Toate liniile vor fi lansate. Traficul cu metroul se va desfăşura de la ora 7:00 până la ora 19:00. Intervalele nu vor fi aceleaşi ca pe timp de pace. Depoul metroului a fost avariat în timpul bombardamentelor, astfel că intervalele vor fi mai lungi”, a mai explicat el.

În timpul bombardamentelor lansate de trupele ruse asupra Harkovului — al doilea oraş ca mărime al Ucrainei — mulţi locuitori s-au refugiat în subteran.

Ziua 90 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Edilul a menţionat că mulţi dintre cei care au rămas în subteran au fost mutaţi în cămine, în zone mai îndepărtate de bombardamente.

”Dacă este necesar, oamenii pot folosi metroul ca adăpost anti-bombă, în special pasajele subterane”, a subliniat primarul ucrainean.

Metroul din Harkov a devenit un adăpost pentru ucraineni din primele ore ale invaziei Rusiei din 24 februarie. Locuitorii au ocupat băncile, treptele şi podelele staţiilor, precum şi vagoanele de tren.

Între timp, la Bucureşti, e fum puternic la metrou, pasagerii sunt evacuați şi a fost activat planul roșu de intervenție (Foto)