Fum puternic şi panică la metroul din București. Aproape 200 de pasageri evacuați, a fost activat planul roșu de intervenție (Galerie foto)

Fum puternic şi panică la metroul din București. Aproape 200 de pasageri evacuați, a fost activat planul roșu de intervenție (Galerie foto)

Un tren de metrou s-a defectat, marţi dimineață, între stațiile Piaţa Romană și Piața Victoriei, de pe magistrala 2 din Bucureşti, provocând degajări mari de fum.

A fost activat planul roșu de intervenție și au fost evacuați pasagerii din trei stații: Piața Romană, Piața Victoriei și Piața Universității. Călătorii panicați au forțat deschiderea ușilor, astfel că trenul defect s-a blocat în tunel, la o distanţă de aproximativ 20-30 m de peron.

În total au fost evacuate 179 de persoane: 25 dintre ele au fost asistate medical, iar două au necesitat transport la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița.

ADVERTISING

La locul intervenţiei au fost dislocate 31 de echipaje de ajutor, practic toate echipajele disponibile la acel moment în Bucureşti, precum şi 5 unităţi de terapie intensivă mobilă, a subliniat el.

Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou, a declarat că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei.

Tot bulevardul Magheru este plin de ambulanțe și mașini de pompieri, traficul rutier fiind restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare, și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană, la o oră de vârf pentru bucureşteni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Este un fum gros înăuntru, nu se poate respira, lumea este panicată”, a declarat un călător, pentru Antena3.

Metrorex spunea că nu e incendiu

Metrorex nu spune că ar fi vorba despre un incendiu, ci doar o defecțiune tehnică identificată la un tren.

”Metrorex informează că astăzi, începând cu ora 08:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia. Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piața Victoriei nu se circulă”, se arată în comunicatul Metrorex.

incident-metrou
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
fum-metrou-2
Foto: Facebook/Karina Elena Goldbach

La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță o degajare de fum la stația de metrou Piața Romană și precizează că nu există victime.

ADVERTISING

”Degajare de fum în subteran la stașia de metrou Piața Romană. În acest moment se realizează evacuarea căltorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționeaza 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, precizează ISU.

incident-metrou-2
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
incident-metrou-3
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat că va fi declanşată o anchetă pentru a se determina cauza incendiului.

Incidentul are loc în ziua în care sindicaliștii de la metroul bucureștean au anunțat un protest, la Ministerul Transporturilor, între orele 14:00 - 15:00. Tema protestului este importanța metroului pentru Capitala României.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇