Accident feroviar în Gara Basarab din București: 15 oameni au fost răniți

Accident feroviar în Gara Basarab din București: 15 oameni au fost răniți

Mai multe persoane au fost rănite, vineri seară, după ce o locomotivă care a rămas fără frâne a lovit propriile vagoane.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul s-a produs între stațiile CF Basarab și Gara de Nord din municipiul București.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18:30. Un tren privat de călători avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, iar la manevrele de rebrusare a locomotivei (întoarcere pentru schimbare sens de mers) și apoi de cuplare la garnitură s-a produs tamponarea primului vagon, în care urcaseră deja călătorii, informează Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

ADVERTISING

"Locomotiva se pare că a rămas fără frâne şi s-a ciocnit de vagoane, iar unii dintre călătorii care erau în tren şi stăteau în picioare au căzut prin vagon. Însă nu sunt răniţi grav şi nici morţi”, a spus consilierul de presă al ministrului Sorin Grindeanu, citat de Club Feroviar.

În urma impactului, 15 persoane au suferit leziuni minore. Opt răniţi au fost transportaţi la spital, relatează News.ro.

Printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale se numără și mecanicul locomotivei, a anunțat CFR.

📰‼️ #NEWS_ALERT ‼️》GRAV ACCIDENT FEROVIAR, ÎN GARA BASARAB, PROVOCAT DE UN OPERATOR PPRIVAT DE TRANSPORT CĂLĂTORI‼️Un...

Publicată de Daniel Bibicu pe Vineri, 19 iulie 2024

A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar în Gara Basarab au ajuns mai multe echipaje medicale, care le acordă îngrijiri persoanelor rănite.

ADVERTISING

La locul evenimentului au fost alocate 10 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, toate resursele medicale disponibile, două autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple şi un spital mobil, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Accident feroviar...Gara Basarab!!!

Publicată de Tudorel Olteanu pe Vineri, 19 iulie 2024

La ora actuală, celelate garnituri de călători care sosesc sau au pornire din Gara de Nord, nu sunt afectate de incidentul produs de tenul privat de călători, care aparţine operatorului Regio Călători, informează CFR.

ADVERTISING

Incidentul, în care a fost implicată locomotiva operatorului privat Regio Călători, va fi anchetat de Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇