Două trenuri pline cu cereale s-au ciocnit în Vrancea. Unul a deraiat și traficul e blocat

Două trenuri pline cu cereale s-au ciocnit în Vrancea. Unul a deraiat și traficul e blocat

Două trenuri private de marfă, care transportau cereale, s-au ciocnit în zona Dumbrăveni din Vrancea.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în zona Dumbrăveni, a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă ce transportau cereale. Conform apelului, în urma coliziunii a deraiat un vagon ce transporta cereale”, a precizat IPJ Vrancea.

Locomotiva şi primul vagon al unuia dintre trenuri au deraiat.

image-2
Foto: ISU Vrancea

La faţa locului intervin poliţiştii de la transporturi feroviare Focşani şi ISU Vrancea.

ADVERTISING

Traficul feroviar este întrerupt pe intervalul de staţii Gugeşti - Sihlea, din cauza acestui incident feroviar, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

S-a stricat locomotiva

"Locomotiva trenului privat de marfă, care aparţine operatorului TimRail Cargo, s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat şi a intrat într-un alt tren privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aştepta la sector.

În urma impactului, locomotiva şi primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat", se arată în comunicatul companiei feroviare.

ADVERTISING

Toate trenurile de călători circulă deviat

Toate trenurile de călători, care urmau să tranziteze această zona, vor circula deviat pe ruta Mărăşeşti - Tecuci - Barboşi - Făurei - Buzău şi retur. Această măsură va fi menţinută până la repunerea pe şină a locomotivei şi a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă.

Reprezentanţii SRCF Galaţi vor asigura suportul tehnic necesar operatorilor privaţi pentru intervenţia la faţa locului, astfel încât zona afectată să fie eliberată şi redeschisă traficului în condiţii de siguranţă.

ADVERTISING

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor şi îi asigură că personalul feroviar va lua toate măsurile necesare pentru redeschiderea liniei în cel mai scurt timp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇