DNA: Un director CFR a făcut zeci de contracte inutile cu prieteni şi colegi de partid. Paguba: 3 milioane de lei

DNA: Un director CFR a făcut zeci de contracte inutile cu prieteni şi colegi de partid. Paguba: 3 milioane de lei

Un director din CFR a prejudiciat compania cu peste 3 milioane de lei, după ce ar fi încheiat zeci de contracte care nu erau necesare.

A fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată.

Este vorba despre Nicolae-Ciprian Vrânceanu, care a fost director general al Telecomunicaţii CFR SA.

În perioada 2009 - 2010, Vrânceanu ar fi încheiat în mod fraudulos 57 de contracte cu 27 de firme, avocaţi sau PFA, având ca obiect prestarea unor servicii care nu erau necesare, în special de audit, certificare, consultanţă, evaluare profesională, lucrări de construcţii sau livrarea unor bunuri (aplicaţii IT).

ADVERTISING

Vrânceanu ar fi efectuat sau ar fi dispus efectuarea plăţilor în baza contractelor, deşi o parte din aceste servicii nu s-au executat sau executarea a fost formală, simulată, iar bunurile fie nu au fost livrate, fie nu erau corespunzătoare, utilizabile.

DNA precizează că beneficiarii contractelor frauduloase ar fi fost cunoştinţe, prieteni, colegi de partid sau foşti colegi de serviciu, iar prejudiciul ar fi de 3.152.699 lei.

Telecomunicaţii CFR SA s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇