Un director de la CNAIR a fost reținut de DNA, după un flagrant UPDATE Judecătorii au decis arestarea preventivă

Un director de la CNAIR a fost reținut de DNA, după un flagrant <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Judecătorii au decis arestarea preventivă

Un director din cadrul CNAIR a fost reținut, după ce a fost prins în flagrant, și este cercetat într-un dosar de luare de mită și trafic de influență, anunță DNA Timișoara.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara anunță că au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de duminică, a suspectului Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

ADVERTISING

Acesta a fost reținut pentru că a primit 37.060 lei, în mai multe tranșe, de la administratorul unei firme pentru a-i asigura acestuia câștigarea de contracte de deszăpezire.

Potrivit procurorilor „în perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).

ADVERTISING

De asemenea, șeful de la CNAIR i-a pus administratorului firmei la dispoziție și informații confidențiale care să îl ajute să câștige licitațiile.

Procurorii au mai stabilit că „pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante.”

ADVERTISING

Potrivit G4Media, flagrantul a avut loc la întoarcerea de la vânătoare a directorului CNAIR. Florea Dascălu și familia sa dețin 8 terenuri intravilane, agricole sau forestiere, 4 case, 3 automobile (două Mercedes și un Nissan) precum și un tractor, potrivit declarației sale de avere.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a declarat că a luat act de reţinerea pentru 24 de ore a directorului pentru întreţinere al companiei, Florea Dascalu, şi, în funcţie de hotărârea instanţei, va lua o decizie privind suspendarea acestuia din funcţie.

"Am luat act de reţinerea pentru 24 de ore a directorului pentru întreţinere al CNAIR, Florea Dascălu, şi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

În funcţie de hotărârea instanţei privind solicitarea DNA în această speţă şi, în conformitate cu legislaţia muncii, voi lua o decizie privind suspendarea din funcţie a directorului Florea Dascălu", a precizat Pistol într-o declaraţie transmisă, duminică, presei.

UPDATE: Judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis arestarea directorului acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. După mai bine de două ore de audieri, judecătorii au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Florea Dascălu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇