Două trenuri de metrou s-au ciocnit în stația Timpuri Noi

Două trenuri de metrou s-au ciocnit în stația Timpuri Noi

Două trenuri de metrou s-au ciocnit, marţi seară, în staţia Timpuri Noi, după ce unul dintre ele a intrat pe linia ocupată deja de celălalt.

”Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la staţia Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER, urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul şi să dispună măsurile care se impun. Unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

ADVERTISING

Metrorex a precizat că nu există victime sau pagube materiale.

”Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă şi circulaţia trenurilor a fost reorganizată”, au mai afirmat reprezentanții Metrorex.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, în această seară, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇