Două persoane au fost arestate după ce au spart cu excavatorul o "scurtătură" prin Marele Zid Chinezesc

Două persoane au fost arestate după ce au spart cu excavatorul o "scurtătură" prin Marele Zid Chinezesc

Două persoane (un bărbat şi o femeie) au fost arestate pentru că au făcut o gaură cu ajutorul unui excavator în Marele Zid Chinezesc.

Poliţia din provincia Shanxi a mers pe urmele utilajului folosit de cei doi suspecţi pentru a face o gaură în Marele Zid, vestigiu al fortificaţiilor militare construite de împăraţii chinezi pentru a descuraja invadatorii străini, scrie The Guardian.

La interogatoriu, cei doi au recunoscut că au vrut să facă o scurtătură cu excavatorul pentru a reduce durata drumurilor pe care le aveau de parcurs, potrivit presei chineze de stat.

ADVERTISING

Construcția Marelui Zid, care este împărțit în secțiuni având în total mii de kilometri, a început în secolul al III-lea î.e.n. și a continuat timp de sute de ani.

Secțiunea afectată, situată la aproximativ șase ore de mers cu mașina spre vest de centrul Beijingului, datează din timpul dinastiei Ming, care a domnit din secolul al XIV-lea până în al XVII-lea.

CCTV a raportat că suspecții au provocat „daune ireversibile” zidului din epoca Ming, descris ca o secțiune „relativ intactă” cu o valoare semnificativă de cercetare.

ADVERTISING

Imaginile furnizate de televiziunea chineză arată cum un drum prăfuit a fost tăiat printr-o secțiune lungă și ridicată de pământ care pare a fi rămășițele vechiului zid.

china-great-wall-hole
Foto: imagine distribuită de poliţia locală

Marele Zid din China a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1987.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇