Val de vandali la Colosseum: O fată a fost filmată când scrijelea zidul, iar părinții susțin că n-a făcut nimic greșit (Video)

Val de vandali la Colosseum: O fată a fost filmată când scrijelea zidul, iar părinții susțin că n-a făcut nimic greșit (Video)

La mai puțin de o lună după ce un turist din Anglia a scandalizat Italia lăsând o inscripție pe zidul Colosseumului, o tânără a comis un act asemănător de vandalism. O adolescentă din Elveția este anchetată după ce a fost filmată în timp ce vandaliza zidul Colosseumului din Roma. Când un ghid turistic le-a atras atenția părinților, aceștia i-au luat apărarea.

O tânără în vârstă de 17 ani din Elveția este cercetată de poliția italiană după ce a fost înregistrată în timp ce scrijelea litera „N” pe zidul construcției romane, relatează agenția ADN Kronos citată de Swiss Info.

ADVERTISING

Turista nu a fost identificată, dar înregistrarea video a incidentului a fost difuzată pe Twitter de agenția italiană de presă ANSA. În imagini se vede cum fata, al cărei chip a fost blurat, folosește un obiect pentru a zgâria zidul Colosseumului, iar după ce termină, se aud ropote de aplauze.

"O nouă desfigurare a Colosseumului, o turistă elvețiană își gravează inițialele: riscă închisoarea și o amendă maximă. A fost filmată de un ghid și denunțată", a transmis ANSA pe rețeaua de socializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ghidul turistic David Battaglino, cel care a filmat-o pe turista elvețiană, a povestit pentru ziarul La Republica că susținea o prezentare pentru un grup de vizitatori când cineva i-a arătat ce făcea adolescenta. El nu și-a întrerupt prezentarea, dar a filmat incidentul cu telefonul.

"După câteva secunde, grupul m-a aplaudat. I-am spus (turistei - n.red.) în engleză: 'Vrei aplauze?' Tânăra a înțeles că a ajuns în vizorul celor care protejează arta și s-a dus la familia ei", a povestit ghidul.

Battaglino le-a explicat apoi părinților adolescentei că aceasta a comis o infracțiune și a raportat incidentul unui superior. Reacția părinților a fost dezarmantă: "E doar o fetiță, n-a făcut nimic greșit", i-au spus aceștia ghidului.

ADVERTISING

Adolescenta și părinții au fost duși de poliție la secția din Piazza Venezia.

Ghidul a mai spus că este primul act de vandalism pe care a reușit să-l filmeze, dar a mai surprins incidente de acest gen și a fost scuipat când a surprins un băiat vandalizând un zid.

Noul incident survine la mai puțin de o lună după ce un turist a fost filmat în timp ce lăsa inscripția "Ivan + Hayley 23" pe zidul celebrului monument din Roma. Clipul intitulat "Un nemernic de turist îşi sculptează numele pe Colosseumul din Roma" a fost încărcat pe YouTube și a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare.

Asshole tourist carves name in Colosseum in Rome 6-23-23

După patru zile de cercetări, poliția italiană l-a identificat pe făptaș, Ivan Dimitrov, un instructor de fitness din Bristol, Anglia, în vârstă de 27 de ani. Potrivit ANSA, acesta riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă de cel puțin 15.000 de euro.

Într-o scrisoare deschisă adresată primarului Romei, Roberto Gualtieri, și procuraturii italiene, publicată de cotidianul Il Messaggero pe 5 iulie, Dimitrov a prezentat scuze, explicând că nu era conștient de vechimea monumentului antic și de gravitatea faptei comise.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇