Cine este turistul care și-a scrijelit numele pe zidul Colosseumului. Poliția l-a identificat și acum riscă ani de închisoare (Video)

Cine este turistul care și-a scrijelit numele pe zidul Colosseumului. Poliția l-a identificat și acum riscă ani de închisoare (Video)

Un turist din Bristol riscă o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani pentru că şi-a scrijelit numele pe zidul Colosseumului.

După 4 zile de căutări, poliția italiană a identificat un bărbat din Anglia drept autorul unei inscripții scrijelite pe un perete al Colosseumului.

Un tânăr care poartă o cămașă albastră cu flori a fost filmat de un martor în timp ce cu o cheie îşi scria numele lui și al iubitei sale pe un perete interior al monumentului vechi de 2.000 de ani, scrie The Guardian.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul va primi o amendă uriașă și o pedeapsă cu închisoarea, în conformitate cu legile stricte de protecție a patrimoniului cultural din Italia.

ADVERTISING

Clipul „Un nemernic de turist îşi sculptează numele pe Colosseumul din Roma” a fost încărcat pe YouTube înainte de a fi distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare, alertând în cele din urmă poliția despre incident.

Asshole tourist carves name in Colosseum in Rome 6-23-23

Poliția nu a dat publicităţii numele suspectului, dar inscripția – „Ivan + Hayley 23” – oferă indicii.

Potrivit rapoartelor din presa italiană, Ivan este instructor de fitness şi locuiește în Bristol.

Poliția va trimite o notificare la adresa de domiciliu a suspectului, informându-l că este investigat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prietena lui nu este cercetată, potrivit Il Messaggero.

Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă o amendă de cel puțin 15.000 de euro și o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a mulțumit poliției pentru identificarea presupusului autor al „actului necivilizat și absurd comis la Colosseum”. „A fost un act care i-a jignit pe cei din întreaga lume care apreciază valoarea arheologiei, monumentelor și istoriei”, a adăugat el. „Acum sper că justiția își va urma cursul prin aplicarea riguroasă a legilor.”

ADVERTISING

Nu este prima dată când Colosseumul este astfel agresat în ultimii ani. În septembrie 2020, un bărbat de 32 de ani din Irlanda a fost prins folosind un vârf de metal pentru a-și sculpta inițialele într-un stâlp de la primul nivel al monumentului. El a fost arestat și acuzat de deteriorarea unui monument istoric.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇