Turistul acuzat că și-a gravat numele pe Colosseum susține că nu și-a dat seama ce vechi e

Turistul acuzat că și-a gravat numele pe Colosseum susține că nu și-a dat seama ce vechi e

Un turist din Anglia acuzat că a vandalizat Colosseumul a declarat că nu cunoştea vechimea monumentului antic.

Ivan Dimitrov, un instructor de fitness în vârstă de 27 de ani care locuieşte în Bristol, a scris o scrisoare prin care i-a prezentat scuze primarului Romei, Roberto Gualtieri, după ce ar fi gravat cu o cheie numele său şi al iubitei sale pe un perete intern al monumentului vechi de 2.000 de ani.

În scrisoare, Dimitrov, care a fost localizat de poliţia italiană în Anglia după cinci zile de căutări, a scris că abia acum şi-a dat seama de „gravitatea faptei comise”, scrie The Guardian.

ADVERTISING

„Prin aceste rânduri aş dori să adresez scuzele mele sincere italienilor şi întregii lumi pentru prejudiciul cauzat unui bun care, de fapt, este patrimoniul întregii umanităţi", a adăugat el, în scrisoarea publicată de Il Messaggero.

Dimitrov, care riscă o amendă consistentă şi o posibilă pedeapsă cu închisoarea, i-a lăudat pe cei care „păzesc valoarea istorică şi artistică inestimabilă a Colosseumului cu dăruire, grijă şi sacrificiu”, înainte de a adăuga: „Cu profundă jenă, abia după ceea ce s-a întâmplat, în mod regretabil am aflat despre vechimea monumentului”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amfiteatrul roman, finalizat sub împăratul Titus în anul 80 d.Hr., este locul unde gladiatorii se luptau între ei şi cu animale sălbatice, urmărite de mii de spectatori.

Dimitrov, care purta o cămaşă albastră înflorată, a fost filmat de un trecător când a scrijelit "Ivan + Hayley 23" pe peretele monumentului.

Înregistrarea video a scenei, intitulată „Asshole tourist carves name in Colosseum in Rome”, a fost încărcată pe YouTube înainte de a fi distribuită pe reţelele de socializare, alertând poliţia cu privire la incident şi stârnind critici. 

Asshole tourist carves name in Colosseum in Rome 6-23-23

Dimitrov este cercetat pentru deteriorarea unui bun de patrimoniu cultural şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă cuprinsă între 2.500 şi 15.000 de euro, precum şi o pedeapsă cu închisoarea de la doi la cinci ani. Prietena sa, Hayley, nu este anchetată, deşi ar putea fi considerată „complice”, potrivit presei italiene.

ADVERTISING

Avocatul lui Dimitrov, Alexandro Maria Tirelli, a declarat pentru Il Messaggero: „Băiatul este prototipul străinului care crede în mod frivol că în Italia este permis orice, chiar şi tipul de act care în ţările lor ar fi aspru pedepsit”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇