Două fetițe au fost înjunghiate la o școală din Berlin

Două fetițe au fost înjunghiate la o școală din Berlin

Două fetiţe, de 7 şi respectiv 8 ani, au fost înjunghiate la o şcoala evanghelică dintr-un cartier al Berlinului, aparent de un adult care a fost arestat.

Una dintre victime este în stare critică, iar cealaltă are răni grave. Ambele fetiţe au fost transportate la spital cu un elicopter, relatează cotidianul Bild.

Potrivit primelor informaţii, numeroşi copii care au asistat la acest atac au fost traumatizaţi. După ora locală 17:00, copiii au fost conduşi afară din şcoală. Mulţi dintre ei plângeau, la fel şi părinţii, care i-au luat în braţe.

ADVERTISING

Autorul atacului a fost arestat şi arma crimei confiscată. Potrivit informaţiilor Bild, este vorba despre un adult. Se pare că făptaşul aştepta la faţa locului şi s-a lăsat arestat de poliţiştii care au sosit.

Conform primelor informaţii, autorul ar fi bolnav mintal şi nu avea nicio legătură cu victimele.

O brigadă de omucideri investighează incidentul, care s-a petrecut în aceeaşi zi în care la Belgrad, în capitala Serbiei, un elev de 14 ani a luat arma tatălui şi a ucis opt copii şi un paznic al şcolii unde învăţa.

ADVERTISING

Primarul districtului Neukölln, Martin Hikel, s-a declarat şocat şi "profund îndurerat" după atacul asupra celor două eleve de vârste mici.

"Pentru moment, gândurile mele se îndreaptă către cei doi copii răniţi şi către cei mulţi care au fost nevoiţi să asiste la ceea ce s-a întâmplat", a scris politicianul SPD pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇