Două curse Tarom au adus din Israel 346 de cetățeni români și străini

Două curse Tarom au adus din Israel 346 de cetățeni români și străini

Două curse Tarom au luat din Israel 346 cetățeni români și străini, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit MAE, „în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, în noaptea zilei de 7/8 octombrie 2023, 346 cetățeni români și străini au fost repatriați din Statul Israel, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM (189 prin intermediul primei curse, respectiv 157 prin intermediul celui de-al doilea zbor)”.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

ADVERTISING

Totodată, reprezentanții Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autoritățile israeliene și cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetățeni români și de pelerini români aflați pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluții de repatriere.

Potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, la momentul debutului războiului, în Israel se aflau circa 900 de români, în marea lor majoritate pelerini, foarte puțini fiind veniți pentru alte tipuri de pachete turistice. Ei nu au raportat raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit, iar autoritățile locale fac eforturi susținute pentru a asigura protecția cetățenilor străini.

ADVERTISING

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat sâmbătă, nivelul de alertă pentru Israel, în urma declanşării stării de război în zonă. România cere cetăţenilor săi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, să părăsească ţara. În plus, le cere celor care intenţionau să plece în Israel să renunţe la planurile de călătorie.

Importante companii aeriene internaţionale au anulat zeci de zboruri către Tel Aviv, relatează Times of Israel. American Airlines, Air France, Lufthansa, Emirates, Ryanair şi Aegan Airlines se numără printre cele care au retras zborurile. TAROM a anunțat un zbor suplimentar de la Tel Aviv spre București, Wizz Air și-a anulat cursele.

ADVERTISING

Cele mai importante informații despre războiul din Israel, LIVE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇