Două avioane Wizz Air s-au ciocnit la Suceava (Video)

Două avioane Wizz Air s-au ciocnit la Suceava (Video)

O aeronavă Wizz Air care urma să decoleze, marţi după-amiază, de pe Aeroportul Suceava, a lovit un alt avion al aceleiaşi companii.

Aripa unei aeronave Wizz Air care urma să plece de la Suceava către Dortmund a lovit partea din spate a celuilalt avion și i-a străpuns stabilizatorul, informează Monitorul de Suceava.

Aeroportul Suceava ……Doua avioane in aeroport și alea se izbesc între ele înainte de decolareMulțumim lui Dumnezeu ca sa întâmplat la sol!!!

Publicată de Ionut Yani pe Marţi, 14 martie 2023

În urma incidentului nu au existat victime. Pasagerii din cursa către Dortmund au fost coborâţi din aeronavă.

Potrivit directorului Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, unul dintre avioane staționa pe platforma de îmbarcare/debarcare, iar celălalt efectua un viraj spre dreapta în timp ce se pregătea să decoleze de la Suceava spre Dortmund. "Incidentul a constat în atingerea ușoară a două aeronave ale companiei Wizz Air", a transmis el, citat de publicația locală.

ADVERTISING

Directorul a precizat că incidentul nu este unul grav, fiind înregistrate doar pagube materiale. În avionul care urma să opereze zborul Suceava – Dortmund se aflau 174 de pasageri.

Ioan Măriuța a mai spus că pasagerii se află în terminalul aeroportului și se așteaptă decizia operatorului aerian care ar urma să trimită un alt avion.

În acest caz s-a demarat o anchetă pentru a se stabili cauzele incidentului. Potrivit primelor informații, vinovat ar fi dispecerul de sol care nu a apreciat corect distanța dintre cele două avioane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Wizz Air a confirmat incidentul și a anunțat că a luat măsuri pentru transportarea pasagerilor la destinație cu alt avion.

"Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692, de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieşirea din poziţia de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave Wizz, care era parcată pe o poziţie adiacentă, fără pasageri la bord”, a transmis Wizz Air, potrivit News.ro.

Reprezentanţii companiei au precizat că toţi pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămaţi şi au fost debarcaţi în siguranţă.

ADVERTISING

”Wizz Air pune la dispoziţie o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat şi va transporta pasagerii la destinaţie în cursul zilei de astăzi. Wizz Air îşi cere scuze pasagerilor afectaţi şi îi asigură pe toţi clienţii că siguranţa şi securitatea pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene", a mai transmis operatorul aerian.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇