Dosarul 10 August: Un membru al comunității #Rezist a contestat clasarea acuzațiilor față de șefii Jandarmeriei

Dosarul 10 August: Un membru al comunității #Rezist a contestat clasarea acuzațiilor față de șefii Jandarmeriei

Marian Rădună, membru al comunității civice #Rezist, a depus o plângere la DIICOT împotriva clasării cauzei față de conducerea Jandarmeriei Române, dispusă în Dosarul 10 August.

”Am depus plângere împotriva măsurii clasării cauzei față de cadrele din Conducerea Jandarmeriei Române, dispusă prin ordonanța din 26.06.2020.

Sper ca procurorul ierarhic superior sa tina cont de decizia CCR 302/2017. Astept solutia la plangerea depusa, ''de indata'' conform legii in vigoare”, a scris Marian Rădună pe Facebook.

ADVERTISING

Totodată, el a mers azi în fața sediului DIICOT, alături de mai mulți reprezentanți ai grupurilor civice, pentru a protesta față de clasarea Dosarului 10 August.

”Am mers alături de o parte dintre prietenii bătuți, gazați și umiliți pe 10 August. Le-am transmis un mesaj doamnei Hosu și domnului Predoiu.

Nu uităm! Nu vă lăsam!”, a mai scris el pe Facebook.

Protestatarii au purtat măști cu fețele actualilor șefi de parchete, dar și a ministrului Justiției Cătălin Predoiu, precum și a celor care au condus acum doi ani operațiunea de reprimare violentă a protestului Diasporei.

ADVERTISING

Dosarul 10 August a fost clasat parțial de DIICOT

În urmă cu o săptămână, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a clasat parțial Dosarul 10 August.

De asemenea, a declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție competența de efectuare a urmăririi penale a jandarmilor de la protest. Jandarmii au exercitat violențe nejustificate împotriva unor protestatari, conform DIICOT.

ADVERTISING

Totodată, procurorii au clasat mai multe acuzații împotriva a patru oficiali din Ministerul de Interne și Jandarmerie. Au scăpat de acuzații suspecții:

  • maior Cazan Laurențiu Valentin (fost director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București)
  • comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan (fost secretar de stat în MAI)
  • colonel Cucoș Gheorghe Sebastian (fost șef-adjunct în Jandarmeria Română)
  • colonel Sindile Ionuț Cătălin (fost șef al Jandarmeriei Române)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇