Dosar de malpraxis finalizat după 10 ani. Este vinovat medicul care s-a sinucis acum cinci ani. Cine plăteşte?

Dosar de malpraxis finalizat după 10 ani. Este vinovat medicul care s-a sinucis acum cinci ani. Cine plăteşte?

După zece ani, unul dintre cele mai dezbătute cazuri de malpraxis din ţară a fost finalizat. Speţa este cunoscută drept „dosarul Badii”, iar judecătorii l-au găsit vinovat pe medicul anestezist, care însă s-a sinucis acum cinci ani.

În dosar a mai fost judecat un medic, dar a fost achitat în urma recentei sentințe, conform Ziarul de Iași.

Dosarul a fost deschis după ce o femeie a murit pe masa de operație din cauza unei anestezii eșuate. Mai exact, femeia s-a internat pe 10 februarie 2010 la Maternitatea “Elena Doamna” din Iaşi, cu diagnosticul “fibrom uterin – metroragie”.

ADVERTISING

Pe 17 februarie, ea a murit de insuficienţă cardio-respiratorie acută, consecinţa unei encefalopatii hipoxice apărute în cursul inducţiei unei anestezii generale.

Judecătorii au decis că nu medicul trimis inițial în judecată, Carmen Mihaela Matei, a fost vinovat, ci medicul anestezist Onoriu Filip, fostul şef ATI de la Maternitatea “Elena Doamna”.

Familia victimei, parte din dosar

În proces, fiicele victimei au fost parte civilă solicitând daune de un milion de lei fiecare. Acum, ele ar trebui să deschidă un nou dosar, având în vedere ca doctorul Carmen Mihaela Matei a fost achitat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Problema este că nu se știe cui ar putea intenta proces, având în vedere că medicul găsit vinovat s-a sinucis, tocmai din cauza acestui dosar.

În 2015, când medicul Filip Onoriu era suspect în dosar și, cel mai probabil, urma să fie trimis în judecată, acesta și-a anunțat avocatul că nu mai rezistă și apoi s-a sinucis.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇