Doi români au eșuat cu barca în Ucraina UPDATE

Doi români au eșuat cu barca în Ucraina <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O barcă în care se aflau doi români a eșuat pe malul ucrainean al Dunării. Alarma a fost dată de un pescar, care a sunat la 112.

Garda de Coastă a confirmat incidentul, iar poliţiştii de frontieră s-au dus să preia persoanele şi să le aducă în siguranţă pe malul românesc.

“Garda de Coastă a fost informată de către un pescar cu privire la faptul că o ambarcaţiune de agrement, având două persoane la bord, în proximitatea localităţii Tatanir, este eşuată pe malul ucrainean. O şalupă de intervenţie a PFR s-a deplasat la faţa locului, observând ambarcaţiunea pe teritoriul ucrainean”, a transmis Garda de Coastă, citată de News.ro.

ADVERTISING

Barca a eşuat din cauza unor probleme la sistemul de direcţie.

Cei aflați în barcă sunt doi bărbați, tată şi fiu, care se îndreptau de la Tulcea spre Chilia. Ei au eşuat la km fluvial 74 (în dreptul localităţii Pardina).

Dar românii au refuzat să coboare din barca lor, deşi grănicerii ucraineni au venit cu o şalupă şi s-au oferit să îi preia, transmit surse oficiale citate de Aktual24. Aşa că grănicerii ucraineni i-au supravegheat până vine garda noastră de coastă.

UPDATE După 10 ore, cei doi au revenit pe malul românesc, anunţă Garda de Coastă.

ADVERTISING

Ambarcaţiunea este în continuare eşuată pe malul ucrainean, întrucât nu a putut fi scoasă deocamdată.

Cele două persoane au ajuns pe malul românesc la aproximativ 10 ore de la momentul eşuării cu ambarcaţiunea pe malul ucrainean al Dunării. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇