Documente oficiale despre un submarin nuclear au fost găsite în toaleta unui bar din UK

Documente oficiale despre un submarin nuclear au fost găsite în toaleta unui bar din UK

Marina regală britanică a deschis o anchetă după ce documente oficiale despre unul dintre submarinele sale nucleare, în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, au fost găsite în toaleta unui pub.

Documentele arată funcționarea internă a submarinului cu propulsie nucleară și sunt folosite de marinarii care învățau cum să izoleze și să depresurizeze elementele sistemului său, scrie The Guardian.

„Aceste documente de antrenament nu conțin informații clasificate. Cu toate acestea, luăm toate problemele de securitate extrem de în serios și vom investiga circumstanțele descoperirii lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Royal Navy.

ADVERTISING

The Sun scrie că pub-ul era plin atunci când dosarele, marcate „oficial sensibil”, au fost descoperite pe podeaua toaletei.

Barul Furness Railway se află la mică distanță de un șantier naval, unde submarinul a fost fotografiat anterior.

HMS Anson este al cincilea dintre noile submarine de atac din clasa Astute ale flotei Royal Navy. Navele sunt capabile să tragă rachete Tomahawk și sunt descrise pe site-ul Marinei ca fiind „cele mai mari, cele mai avansate și mai puternice submarine de atac” pe care le-a folosit vreodată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O sursă navală a declarat pentru PA că aceste documente conțineau doar modele simpliste ale sistemelor de la bordul submarinului, fără a dezvălui modul în care funcționează.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇