(Document) Bărbatul care i-a dat foc fetei din Mehedinți nu era supravegheat de Serviciul Probatiune. Tribunalul nu a comunicat hotărârea

(Document) Bărbatul care i-a dat foc fetei din Mehedinți nu era supravegheat de Serviciul Probatiune. Tribunalul nu a comunicat hotărârea

Tribunalul Mehedinți nu a comunicat Serviciului județean de probațiune Mehedinți hotărârea judecătorească prin care Ion Turnagiu a beneficiat de liberarea condiționată, au declarat surse judiciare pentru SpotMedia.ro.

În consecință Serviciul de probațiune nu l-a luat în evidență pe Turnagiu și nu îl surpraveghea legal.

ministerul-justitie-probatiune-turnagiu
Document obținut de SpotMedia.ro

Conform Art. 587 din Noul Cod de Procedură, Al. 4, ”o copie de pe hotărârea rămasă definitivă se comunică serviciului de probațiune competent, precum și poliției de proximitate”.

ADVERTISING

Având în vedere că Turnagiu fusese eliberat pe Codul Penal vechi, obligațiile de supraveghere impuse de Art. 101 din actualul Cod nu ii puteau fi impuse. Respectivul articol prevede ca deținutul liberat condiționat care ar mai avea de executat mai mult de 2 ani din pedeapsă trebuie să respecte o serie de măsuri de supraveghere pe care le verifică ofițerii de probațiune.

Cazul minorei din Mehedinţi incendiate. Procurorul general anunța un control, ”in contextul interesului generat în spaţiul public”

ADVERTISING

Crimele și faptele oribile comise de Ion Turnagiu

Ion Turnagiu, bărbatul de 45 de ani din comuna Dârvari, judeţul Mehedinţi, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce a incendiat o fată de 17 ani.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, bărbatul a intrat peste victimă în casă în jurul orei 23:00, a pătruns în camera unde se afla aceasta, a stropit-o cu o substanţă inflamabilă şi apoi i-a dat foc.

Potrivit informaţiilor apărute în spaţiul public, victima depusese anterior o plângere împotriva bărbatului pentru viol. Tânăra a suferit arsuri grave ce i-au pus viața in pericol și se află în continuare în spital.

ADVERTISING

Marti, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a decis să demită întreaga conducere a Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului verbal privind liberarea condiționată a bărbatului.

Pilele și statul tribal mai fac o crimă. ”Dar veniți, da? Mi-e frică”

Agresorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 1994, fiind acuzat că a omorât cinci oameni, în 1993. El fusese liberat condiţionat în 2019, după ce a stat aproape 26 de ani în închisoare.

Crime au fost comise de Turnagiu in mai puțin de 9 luni și toate în scopul de a jefui victimele.

Prima persoană ucisă de acesta a fost o femeie dintr-o localitate din Timiș, care avea un copil mic și era însărcinată în luna a 7-a. Crima a avut loc la sfarșitul lunii martie a anului 1993, la scurt timp după ce împlinise 18 ani. El a lovit-o în cap cu un topor, i-a furat banii și a fugit. La anchetă s-a reținut că tot atunci a mai ucis o persoană.

Urmatoarele crime au avut loc in septembrie, în București, fiind vorba de doi bătrâni care îl ajutau. Și de la ei tot bani a vrut să fure și i-a ucis prin înjunghiere.

A 4-a crimă a avut loc în Drobeta-Turnu Severin. Victima a fost un fost coleg de școala, pe care l-a găsit in gară, l-a îmbătat și apoi l-a înjunghiat în spatele gării, luându-i tot ce avea pe el, lăsându-l doar în chiloți.

De aceasta dată a fost însă prins, fiind văzut de mai mulți martori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇