DNA: Afacere cu 1 milion de euro şpagă pentru lucrări la metroul din Drumul Taberei

DNA: Afacere cu 1 milion de euro şpagă pentru lucrări la metroul din Drumul Taberei

Doi oameni de afaceri şi un avocat au fost trimişi în judecată de DNA pentru spălare de bani, trafic şi cumpărare de influenţă.

În 2013, unul dintre afacerişti i-ar fi cerut celuilalt un milion de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra primarului Sectorului 6 (Rareş Mănescu, la acea vreme) pentru obţinerea facilă a avizelor pentru executarea unor lucrări la magistrala de metrou din Drumul Taberei.

Omul de afaceri a mai promis că vor fi soluţionate favorabil şi plângerile riveranilor nemulţumiţi de modalitatea în care se derulau lucrările respective, transmite DNA într-un comunicat.

ADVERTISING

Procurorii susţin că, pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceştia urmau să fie remişi prin intermediul unei firme controlate de avocatul inculpat şi el în dosar, sub forma unor servicii fictive de mentenanţă.

Astfel, în 9 septembrie 2013, ar fi fost transferaţi în contul unei societăţi administrate de primul dintre inculpaţi o primă tranşă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retraşi sub formă de cash.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, sumă care a fost depusă de inculpatul trimis în judecată pentru trafic de influenţă în contul unei unităţi bancare.

ADVERTISING

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇