Disney din Shanghai și-a închis porțile cu vizitatorii înăuntru: Pot ieși doar cei cu test COVID negativ (Video)

Disney din Shanghai și-a închis porțile cu vizitatorii înăuntru: Pot ieși doar cei cu test COVID negativ (Video)

Parcul de distracții Disney din Shanghai a intrat brusc în carantină, vizitatorii fiind anunțați că vor rămâne în incintă până când vor fi testați negativ pentru COVID.

Conducerea parcului a anunțat la ora locală 11:39 că închide imediat intrarea în zona principală și în cele adiacente, inclusiv arterele comerciale, până la noi informații despre evoluția răspândirii coronavirusului.

Autoritățile locale au transmis pe contul oficial de WeChat că parcul a interzis intrarea și ieșirea și că toți vizitatorii aflați înăuntru vor trebui să aștepte rezultatele testelor COVID înainte de a fi lăsați să plece. De asemenea, oricine a vizitat parcul începând din 27 octombrie va trebui să se testeze de trei ori în decurs de trei zile, relatează Reuters.

ADVERTISING

Mai multe înregistrări video postate luni pe platforma chineză de socializare Weibo arată numeroși vizitatori care se înghesuiau lângă porțile deja închise, păzite de angajații serviciului de securitate.

Potrivit postărilor de pe rețelele de socializare, parcul de distracții și-a continuat activitatea pentru vizitatorii rămași luni înăuntru.

Un reprezentant al Shanghai Disney a precizat că parcul pune la dispoziția vizitatorilor "oferte limitate", cu respectarea regulilor autorităților sanitare din China.

ADVERTISING

Duminică, în Shanghai au fost înregistrate zece cazuri de infectare, toate fără simptome.

Disney Shanghai și-a reluat sâmbătă activitatea cu un număr redus de angajați pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii COVID.

Parcul a mai fost închis timp de trei luni în 2022 și timp de alte două luni în noiembrie anul trecut, când înăuntru se aflau peste 30.000 de vizitatori. Autoritățile au ordonat și atunci testarea tuturor, în cadrul unui exercițiu de depistare a cazurilor de infectare.

Autoritățile locale din China au continuat să impună restricții extreme pentru a reduce la maximum orice posibilitate de transmitere a coronavirusurilor atunci când s-au înregistrat creșteri ale ratei de infectare, conform politicii foarte stricte de toleranță zero adoptată de guvern.

ADVERTISING

Parcul tematic Universal din capitala Beijing s-a redeschis luni după cinci luni în care activitatea a fost oprită din cauza carantinei COVID.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇