Discret, pe sub masă. Gestul cu care Macron i-a înfuriat și mai tare pe francezi (Video)

Discret, pe sub masă. Gestul cu care Macron i-a înfuriat și mai tare pe francezi (Video)

Președintele francez Emmanuel Macron i-a înfuriat şi mai tare pe francezi cu un gest banal.

El şi-a scos discret ceasul de la mână pe sub masă, în timpul unui interviu televizat.

Amintim că Franța este scena unor proteste violente care au cuprins întreaga ţară. Manifestanţii sunt furioşi după ce Macron a trecut reforma pensiilor prin asumarea răspunderii şi a evitat astfel un vot riscant în Adunarea Naţională.

Palatul Elysée susţine că Macron și-ar fi dat jos ceasul în timpul interviului pentru că "clincănea de masă”. Dar criticii săi au precizat că ceasul arăta ruptura faţă de popor, fiind foarte scump, transmite BBC.

ADVERTISING

Unii au susținut că ar valora până la 80.000 de euro, dar Palatul Elysée susţine că președintele purta un model Bell & Ross BR V1-92, care este personalizat cu o stemă. Prețurile online pentru acest ceas, fără personalizare, sunt între 1.660 și 3.300 de euro.

„De mai bine de un an și jumătate îl poartă foarte regulat”, a adăugat palatul, într-un comunicat.

Incidentul s-a petrecut la jumătatea unui interviu oferit miercuri, când preşedintele Macron a fost invitat la TV ca să-şi explice motivele pentru ridicarea vârstei de pensionare la 64 de ani.

ADVERTISING

În timp ce își sprijinea antebrațele pe masă, s-a auzit o bufnitură. Președintele și-a pus apoi mâinile sub masă în timp ce continua să vorbească. Când le-a adus înapoi, ceasul dispăruse.

Echipa sa a insistat că înlăturarea ceasului a fost complet nevinovată. Dar totuşi a atras rapid atenția criticilor săi, care îl numesc „președintele bogaților”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇