Directorul interimar al Teatrului Național, împotriva solidarizării cu Ucraina: A trimis un actor la Cernăuți să vadă ce pățesc românii

Directorul interimar al Teatrului Național, împotriva solidarizării cu Ucraina: A trimis un actor la Cernăuți să vadă ce pățesc românii

Mircea Rusu (foto), director interimar al Teatrului Național din București, a respins toate propunerile actorilor de ajutor sau solidarizare cu Ucraina, ba mai mult, l-a trimis pe unul dintre ei la Cernăuți, să vadă ce acolo le fac ucrainenii românilor.

Informația a fost difuzată pe pagina de Facebook Corupția Ucide, unde se precizează că interimarul Mihai Rusu are ”din păcate, toate șansele să devină director permanent”.

Conform sursei citate, directorul interimar al TNB a spus că afișarea steagului Ucrainei pe clădirea TNB, așa cum au procedat sute de instituții și clădiri simbolice din întreaga lume, ar fi doar o ”manifestare emoțională inutila”.

Directorul Teatrului National, Mircea RUSU (deocamdată interimar, dar, din păcate, cu toate șansele să devină director...

Publicată de Corupția ucide pe Duminică, 13 martie 2022

La rândul său, actorul Mihai Călin a precizat că Sindicatul Actorilor din TNB a propus campania “ TNB pentru Ucraina”, dar directorul Mircea Rusu s-a opus.

ADVERTISING

”Directorul general interimar a refuzat, argumentând ca teatrul are alt rol, că noi nu facem politică și m-a invitat sa ma duc la Cernăuți și Cahul ca să văd ce pățesc românii din cauza ucrainenilor.

Iar pe TNB nu avem voie să proiectăm steagul ucrainean, ci doar tricolorul românesc pentru că suntem patrioți romani iar ucrainenii ne-au făcut destule rele! Noapte buna!”, a mai dezvălui Mihai Călin pe Facebook.

Pe de altă parte, însă, Teatrul Național București va prezenta pe 27 martie un nou spectacol al controversatului Dan Puric, intitulat „M-am întors”, informează PressHub.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mari instituții de cultură din Europa și din alte țări au găsit diverse modalități simbolice de a-și exprima solidaritatea cu Ucraina și dorința de pace.

Mircea Rusu a fost numit în urmă cu o lună director interimar al TNB după decesul lui Ioan Onisei.

Un sondaj recent realizat de INSCOP arată că peste 75% dintre români cred că Rusia este vinovată de ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și sunt de acord cu sancțiunile care au fost impuse asupra ei.

Război în Ucraina, Ziua 18 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇