Dîncu îi răspunde lui Rafila: Am purtat o mască chirurgicală peste care a fost aplicat un strat textil

Dîncu îi răspunde lui Rafila: Am purtat o mască chirurgicală peste care a fost aplicat un strat textil

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că, duminică, la Constanţa, a purtat o mască chirurgicală peste care a fost aplicat un strat textil.

„Cu privire la discuţiile din spaţiul public referitoare la tipul măştii de protecţie pe care am purtat-o, duminică, 9 ianuarie, pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanţa, doresc să lămurim cât se poate de clar situaţia: masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil”, arată ministrul într-un mesaj pe Facebook.

ADVERTISING

El adaugă că montarea celor două măşti a fost realizată de către asistenţii săi.

"Deşi masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecţie în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie", precizează ministrul Apărării.

Cu privire la discuțiile din spațiul public referitoare la tipul măștii de protecție pe care am purtat-o, duminică, 9...

Publicată de Vasile Dîncu pe Luni, 10 ianuarie 2022

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus luni că masca purtată de colegul său de Guvern, Vasile Dîncu, duminică, la Constanţa, este una textilă.

ADVERTISING

Lui Alexandru Rafila i-a fost aratată, la Antena 3, o fotografie care îl înfăţişa pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, purtând o mască neagră, având imprimat tricolorul şi a fost întrebat de tip de mască este.  

“Cred că este o mască textilă, după cum arată. Nu ştiu să vă spun ce tip de mască este, dar pare o mască textilă”, a explicat Alexandru Rafila.  

Purtarea măştii a redevenit obligatorie şi în aer liber începând de sâmbătă şi nu mai sunt permise măştile textile, ci doar cele tip medical sau FFP2, a transmis Guvernul. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇