Detalii tulburătoare în cazul crimelor de la școala din Nashville. Cum a reușit o persoană cu probleme psihice să cumpere 7 arme

Detalii tulburătoare în cazul crimelor de la școala din Nashville. Cum a reușit o persoană cu probleme psihice să cumpere 7 arme

Poliția din Nashville a făcut publice mai multe detalii șocante în cazul atacului armat de la școala creștină, soldat cu moartea a șase persoane – 3 copii de 9 ani și 3 adulți.

Polițiștii au vorbit cu părinţii atacatoarei Audrey Hale și au descoperit că aceasta cumpărase legal șapte arme, din cinci magazine diferite, pe care le-a ascuns apoi prin casă.

Părinţii lui Hale credeau că fiica lor deţinea o singură armă și că ar fi vândut-o. Ei nu considerau că aceasta ar trebui să dețină arme, având în vedere că era sub îngrijire medicală pentru o tulburare emoțională.

ADVERTISING

„Dacă ar fi existat rapoarte cu privire la tendinţe sinucigaşe sau violente, Poliţia ar fi căutat să confişte armele. Dar, aşa cum stau lucrurile, nu aveam absolut nicio idee cine era această persoană sau dacă chiar exista", a spus șeful poliţiei din Nashville, John Drake.

Drake a dezvăluit că atacul a fost atent planificat și femeia a supravegheat înainte incinta, a desenat hărţi şi a scris ceea ce poate fi considerat un „manifest".

Filmul atacului

Suspecta s-a deplasat la şcoală cu o Honda Fit şi a intrat în clădire trăgând prin una dintre uşile încuiate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O înregistrare video difuzată ulterior de poliţia din Nashville o arată deschizând focul pentru a sparge geamurile de la uşile din faţă, apoi rătăcind pe coridoarele pustii ale şcolii. La un moment dat, trece pe lângă o ușă pe care scrie „Ministerul Copiilor". A tras întâi mai multe focuri de armă la parter, înainte de a se deplasa la etajul al doilea al clădirii.

În imaginile de pe camerele de supraveghere se observă o pușcă de asalt într-o mână și o altă armă atârnând de șoldul stâng. Femeia pare a purta și o vestă antiglonț.

ADVERTISING

Poliţia a primit primul apel despre incident luni, la ora locală 10:13 (15:13 GMT). La sosirea maşinilor de poliţie, femeia a început să tragă asupra lor de la etajul al doilea, lovind un vehicul în parbriz. Un ofițer a fost rănit de sticla spartă.

„Credem că a existat o anumită pregătire pentru a fi putut trage de la un nivel mai înalt", a declarat Drake, precizând și că femeia s-a îndepărtat de geam pentru a evita să fie o ţintă uşoară pentru poliţie.

Echipele de intervenție au intrat rapid în clădire, au împuşcat-o mortal pe femeie la ora 10:24.

Elevii de 9 ani ucişi în atac sunt Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs şi William Kinney, iar cei trei angajaţi ai şcolii creştine private care au murit sunt Cynthia Peak, 61 de ani, Katherine Koonce, 60 de ani, şi Mike Hill, 61 de ani.

How Nashville Police Took Down Covenant School Shooter

Biden vrea lege anti-arme

Preşedintele Joe Biden a cerut marţi Congresului să adopte o nouă legislaţie privind controlul armelor de foc.

„Ca naţiune, le datorăm acestor familii mai mult decât rugăciunile noastre. Le datorăm acţiune", a spus el.

Acesta a fost cel de-al 131-lea atac armat în masă din America de anul acesta, potrivit Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit care urmăreşte datele privind violenţa armată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇