Un comisar-şef şi echipa sa de la Poliţia de Frontiera au luat şpagă timp de un an de la traficanţii de migranți. Descinderi de amploare în Timişoara şi Bucureşti

Un comisar-şef şi echipa sa de la Poliţia de Frontiera au luat şpagă timp de un an de la traficanţii de migranți.  Descinderi de amploare în Timişoara şi Bucureşti

Birourile și locuințele mai multor polițiști de frontieră din Timișoara au fost percheziționate joi de procurori DIICOT, polițiști de la DGA și de la Crimă Organizată.

Se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi luare de mită.

În dosar este vizat şi fostul şef al Biroului pentru Combaterea Migraţiei Ilegale Timiş, comisarul șef Dan Chioreanu, care ar fi înlesnit activitatea grupării.

Acesta, împreună cu echipa sa, sunt suspectați că ajutau cărăușii să transporte migranți care erau trecuți ilegal granița României în drumul lor spre Europa de Vest.

ADVERTISING

Potrivit DIICOT, grupuri întregi de migranți au fost ajutate de polițiștii de frontieră din Timișoara.

"În perioada ianuarie 2020 - februarie 2021, pe fondul sprijinirii grupului infracţional organizat, un ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar-şef şi având funcţia de şef Birou Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere în cadrul STPF Timiş a primit constant bani, reprezentând jumătate din câştigurile obţinute de către gruparea infracţională specializată în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pentru a nu îndeplini un act ce intră în îndatoririle sale de serviciu", se arată într-un comunicat al DIICOT.

ADVERTISING

Mai exact, acesta nu a efectuat investigaţii faţă de membrii grupării infracţionale.

Potrivit anchetatorilor, comisarul şef a creat aparenţa utilizării unor membri ai grupării în cauze penale, în calitate de colaboratori, deşi în realitate aceştia nu au avut nicio calitate procesuală în cauze penale instrumentate de către Biroul de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul STPF Timiş.

La sediul DIICOT - Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, şase persoane.

ADVERTISING

În paralel, DIICOT Bucureşti a organizat cel puţin patru descinderi în locuinţele unor traficanţi de migranţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇