O reţea de trafic de migranţi din Timişoara încasa până la 1.500 de euro de persoană care urma să treacă ilegal frontiera (Video)

O reţea de trafic de migranţi din Timişoara încasa până la 1.500 de euro de persoană care urma să treacă ilegal frontiera (Video)

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, marţi, 19 percheziţii domiciliare, în Timiş şi Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de migranţi.

Fiecare migrant ar fi plătit între 500 şi 1.500 de euro pentru a fi ajutat să treacă ilegal frontiera. Prejudiciul este de 500.000 de euro.  

"Din cercetări a reieşit că, începând cu luna iulie a anului 2021, în municipiul Timişoara, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională, care ar fi fost implicată în traficul de migranţi.

ADVERTISING

Astfel, începând cu luna iulie a.c. şi până la data de 30 septembrie a.c., au fost identificaţi 27 de membri ai grupării infracţionale, dintre care doi cetăţeni iranieni, patru cetăţeni români şi 21 de cetăţeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranţi de origine afgană”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei.  

Grupurile de migranţi, formate în general din 4-16 persoane, ar fi fost preluate din zona frontierei României cu Serbia, urcate în taximetre şi duse în Timişoara, unde au fost cazate în apartamente închiriate ori debarcate în apropierea unor centre comerciale, pentru a se adăposti.  

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MIGRANȚI

"Migranţii care ar fi reuşit să achite preţul solicitat de persoanele bănuite, respectiv sume cuprinse între 500 şi 1.500 de euro de persoană, pentru operaţiunile desfăşurate strict pe teritoriul judeţelor Timiş, Arad şi Hunedoara, ar fi fost transportaţi de către cetăţenii români, în maxim 3 zile de la cazarea lor, într-una din parcările amplasate pe autostrada A1, în apropierea localităţilor Ilia, Chizătău, Şuştra, Giarmăta, Şagu, M11, Pecica şi centura ocolitoare Lugoj, unde aceştia s-ar fi ocupat de identificarea unor autotrenuri nesigilate, pe care le-ar fi deschis, pentru a verifica tipul de marfă şi destinaţia, stabilind astfel dacă respectivul autotren poate sau nu să fie încărcat cu migranţi”, se mai arată în comunicat.     

ADVERTISING

18 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, au fost duse la audieri, în urma percheziţiilor de marţi.  

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 83 de telefoane mobile, 5 laptopuri, două tablete, 1.950 de euro, 6.550 de lei şi documente.

Citește și.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇