Departamentul de Stat aprobă vânzarea de vehicule tactice de luptă pentru forțele speciale ale României

Departamentul de Stat aprobă vânzarea de vehicule tactice de luptă pentru forțele speciale ale României

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea a 95 de vehicule tactice uşoare (Joint Light Tactical Vehicles, JLTV) de transport de tunuri grele şi echipament aferent destinate României, anunţă marţi Pentagonul.

România a cerut 35 de JLTV şi ar putea cumpăra până la 129 de vehicule, a căror valoare este estimată la 104 milioane de dolari, relatează Reuters citată de News.ro.

Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii şi Apărării din cadrul Pentagonului a notificat marţi Congresul cu privire la o eventuală vânzare.

ADVERTISING

În pofida aprobării Departamentului de Stat, în notificare nu se arată dacă s-a semnat un contract sau dacă s-au încheiat negocieri în acest sens.

Pentagonul precizează că principalul contractor este Oshkosh Corp.

image-35
Foto: oshkoshdefense.com

Defenseromania.ro scria la începutul anului 2023 că Oshkosh Defense a anunțat că U.S. Army Contracting Command - Detroit Arsenal a plasat o comandă de 102 milioane de dolari pentru vehicule tactice ușoare JLTV care vor fi livrate către România, Lituania, Macedonia de Nord, Brazilia și Muntenegru.

ADVERTISING

Sursa citată susţine că JLTV-ul destinate ţării noastre vor intra probabil în dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS), ca parte a unui contract în valoare de 227 de milioane de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇