„Democrația trebuie apărată”. Joe Biden, în lacrimi, a rostit discursul de rămas bun (Video)

„Democrația trebuie apărată”. Joe Biden, în lacrimi, a rostit discursul de rămas bun (Video)

Preşedintele american, Joe Biden, a primit ovaţii asurzitoare la sosirea sa la Convenţia Naţională a Partidului Democrat, la Chicago, luni seara. El a fost prezentat de fiica sa, Ashley, care a vorbit după prima doamnă Jill Biden.

Văzând atâtea ovații, aplauze și scandări, Joe Biden şi-a șters lacrimile cu o batistă. Alţi membri ai familiei Biden au fost, de asemenea, emoţionaţi în timp ce urmăreau momentul din apartamentul VIP.

Mulțimea din sala din Chicago l-a primit cu mesajul „we love Joe”. El le-a mulțumit spectatorilor, familiei și echipei sale.

Liderul democrat, care luna trecută a renunţat la cursa pentru realegere, a fost aclamat minute în şir.

Joe Biden receives standing ovation at DNC

Democrația trebuie apărată, a fost mesajul principal al președintelui.

ADVERTISING

El a vorbit despre patru ani de progres, despre violenţele din America, dar şi despre Donald Trump, pe care l-a numit „ratat”.

„Oameni buni, permiteţi-mi să vă întreb: sunteţi pregătiţi să votaţi pentru libertate?”.

Răspunsul mulţimii a fost „da!”.

„Sunteţi pregătiţi să votaţi pentru democraţie şi pentru America?”

Răspunsul a fost din nou „da!”.

„Permiteţi-mi să vă întreb, sunteţi pregătiţi să îi alegeţi pe Kamala Harris şi Tim Walz?”

De data aceasta, „da!” a fost şi mai tare.

Biden speaks at DNC: 'Are you ready to vote for freedom?'

„Nu poţi spune că îţi iubeşti ţara doar atunci când câştigi”

Preşedintele a trecut apoi la chestiuni mai sumbre, descriind modul în care a fost învestit la doar câteva săptămâni după insurecţia din 6 ianuarie 2021, de la Capitoliu.

ADVERTISING

„În urmă cu aproape patru ani, în iarnă, pe treptele Capitoliului, într-o zi rece de ianuarie, mi-am ridicat mâna dreaptă şi am depus jurământul în faţa dumneavoastră şi a lui Dumnezeu de a păstra, proteja şi apăra Constituţia şi de a îndeplini cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a spus Biden.

„În faţa mea era oraşul, înconjurat de Garda Naţională. În spatele meu un Capitoliu, cu doar două săptămâni înainte, invadat de o mulţime violentă. Dar am ştiut atunci, din adâncul inimii mele, ce ştiu şi acum: că nu există loc în America pentru violenţa politică, niciunul”.

Reluând o replică pe care a mai folosit-o, care este desigur o referire la Donald Trump, preşedintele a spus „Nu poţi spune că îţi iubeşti ţara doar atunci când câştigi”.

ADVERTISING

„Democraţia trebuie să apărată. Suntem într-o luptă pentru sufletul Americii”, spune Biden.

El a adăugat că SUA se află într-un punct de cotitură, iar decizia luată la alegeri va determina soarta națiunii și a lumii pentru „deceniile viitoare”.

El a vorbit şi despre revoltele din Charlottesville din august 2017 ale naţionaliştilor albi, care au dus la moartea unei femei.

Aceştia au fost „atât de încurajaţi de ceea ce au văzut la Casa Albă, încât nici măcar nu s-au deranjat să îşi poarte cagulele”, spune Biden.

„Am candidat la preşedinţie în 2020 din cauza a ceea ce am văzut”.

Biden a vorbit despre realizările administraţiei sale, cât şi despre rolul Kamalei Harris.

„Am avut unul dintre cei mai extraordinari patru ani de progres, punct”, a spus Biden. „Doar gândiţi-vă la asta. (...) Am trecut de la o criză economică la cea mai puternică economie din întreaga lume... un număr record de 16 milioane de noi locuri de muncă, o creştere record a întreprinderilor mici, un nivel record al pieţei bursiere... salarii în creştere, inflaţie în scădere, mult în scădere, şi continuă să scadă”.

El a remarcat apoi eforturile sale de a reduce preţurile medicamentelor eliberate pe bază de reţetă, spunând: „În sfârşit, am învins Big Pharma”.

„Ghiciţi cine a dat votul decisiv? Vicepreşedintele, care în curând va fi preşedinte, Kamala Harris”, a spus Biden.

La un moment dat, mulţimea a început din nou să scandeze „Mulţumesc, Joe!” „Mulţumesc, Kamala!”, a răspuns preşedintele.

Biden l-a catalogat din nou pe Trump drept un „ratat”

Joe Biden l-a atacat din nou pe Donald Trump, ca fiind un „ratat” pentru că a caracterizat Statele Unite drept o naţiune în declin.

„Donald Trump numeşte America o naţiune în declin. Când vorbeşte despre America, ca fiind o naţiune în declin, el spune că pierdem. El este învinsul. Se înşală amarnic”.

Preşedintele a vorbit despre modul în care criminalitatea violentă a scăzut la nivel naţional, apoi a trecut la complimente pentru Harris şi a atacat recenta condamnare penală a lui Donald Trump.

„Rata crimelor scade mai rapid decât oricând în istorie. Criminalitatea violentă a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani, iar criminalitatea va continua să scadă atunci când vom pune un procuror în Biroul Oval, în locul unui infractor condamnat”.

„Îmi iubesc țara, trebuie să mergeți la vot, trebuie să-l învingem pe Donald Trump. Trebuie să-i alegem pe Kamala și Tim”, a mai spus Biden în ovațiile mulțimii.

Convenţia Partidului Democrat are loc la United Center din Chicago. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇