Denunț la DNA împotriva lui Cîţu, după documentul de la Guvern dedicat campaniei sale din PNL. UPDATE Ironii de la PSD: premierul a devenit „penal” în accepţiunea lui Iohannis (Video)

Denunț la DNA împotriva lui Cîţu, după documentul de la Guvern dedicat campaniei sale din PNL. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ironii de la PSD:  premierul a devenit „penal” în accepţiunea lui Iohannis (Video)

Reprezentanţii Comunităţii Declic au depus vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin.

Denunţul pentru abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu vine după ce în presă a apărut un document cu antetul Guvernului, în care erau stabilite direcțiile de comunicare pentru campania internă din PNL.

Cei doi sunt acuzați astfel că au folosit instrumente guvernamentale pentru a-i face campanie lui Cîțu pentru șefia PNL.

Amintim că Mioara Costin, pe al cărei computer a fost creat documentul, a demisionat din funcție.

ADVERTISING

”Ne-am așteptat să se sezieze procurorii, am vorbit cu Toni Decean, avocatul Declic, s-a redactat un denunț și am venit să îl depunem.

Nu știm ce se va întampla mai departe, demersul poate dura ani de zile, dar ne așteptăm ca procurorii să își facă treaba, sa verifice dacă documentul este autentic, pentru că premierul a negat autenticitatea lui.

Ne bazăm pe forța comunității noastre, stăm cu ochii pe ei. Avocatul a lucrat îndelung la acest demers. Considerăm că premierul a instigat la abuz în serviciu. Mioara Costin a susținut politic un candidat la șefia PNL, este vorba despre premierul Florin Cîțu”, au declarat reprezentanții Declic, vineri, în fața sediului DNA.

ADVERTISING

La rândul său, avocatul Toni Decean a spus că prin raportare la documentul care a devenit viral, ”rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este premierul Florin Cîţu”.

”Am venit pentru a depune un denunţ cu privire la săvârşirea faptelor de abuz în serviciu, (…) respectiv la faptul că doamna consilier de stat Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu. (…) Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu.

În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a spus Toni Decean.

Depunem denunțul la DNA pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei sale consiliere, Mioara Costin

Publicată de Declic pe Vineri, 30 iulie 2021

UPDATE 14:00 - Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, nu a ratat momentul pentru a-l ironiza pe premier.

ADVERTISING

”Faptul că, de astăzi, se pare că domnul premier Cîţu va deveni penal în accepţiunea preşedintelui Iohannis - ţinem minte cum spunea mai demult că cine are o plângere penală deja este penal - pentru că organizaţia Declic ar trebui să depună astăzi, acum au anunţat, plângerea penală pentru faptul că domnul premier Cîţu a folosit resursele guvernamentale pentru campania internă în PNL.

Sunt suficiente motive, nu numai acesta, şi faptul că a chemat primarii pentru a promite bani discreţionar doar către acele primării care îl vor susţine în această cursă internă. (...)  Aşteptăm să vedem domnul preşedinte Iohannis cum va acţiona.

Nu îl bănuim de dublă măsură. Ne dorim ca domnia sa să trateze lucrurile în mod egal şi să aibă aceleaşi poziţii publice cum le-a avut şi în trecut”, a declarat Radu Oprea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

Cîțu a spus că documentul e ”o fițuică”

Întrebat de jurnaliști, joi, cum răspunde demersului Declic, Florin Cîțu a afirmat: "Nu trebuie să răspund".

Săptămâna trecută, chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: "Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat, în niciun moment".

"Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…)

Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură", a spus atunci Cîţu.

Citește pe această temă și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇