MApN explică de ce militarii nu au cules toate fragmentele din drona căzută în Deltă

MApN explică de ce militarii nu au cules toate fragmentele din drona căzută în Deltă

Ministerul Apărării a anunțat duminică la prânz că a cercetat 80 de kilometri pătrați din Deltă și nu a mai găsit niciun fragment de dronă. Seara, însă, confruntat cu faptul că jurnaliști care au fost în Ceatalchioi săptămâna trecută au mai găsit bucăți după ce militarii au cercetat zona, purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, a susținut că fuseseră luate bucățile necesare pentru anchetă.

„Specialiștii care s-au deplasat la fața locului au ridicat toate probele de care aveau nevoie astfel încât să aibă concluziile cele mai pertinente care se pot trage în urma unor astfel de proceduri”, a răspuns purtătorul de cuvânt al MApN la Digi24.

ADVERTISING

El a spus că momentan nu are date pentru a formula o concluzie, dar că primele rezultate ale anchetei sunt așteptate în „până la o săptămână”.

„Pentru primul set de analiză mi s-a transmis de la cei care se ocupă de expertiză că aceasta ar putea dura până la o săptămână”, a mai spus Spînu.

Reprezentantul MApN a insistat și că nicio persoană și niciun echipament nu au detectat drona, astfel că se cercetează cum a ajuns pe teritoriul României.

„Nu există înregistrări radar nici până acum, nu există semnale de la ceilalți senzori pe care îi avem instalați în teren, nu există raportări de la avioanele F-16 care supraveghează zona, nu există raportări de la Poliția de Frontieră, pentru că luni dimineață au fost cerute raportări, ba mai mult, s-au făcut verificări și în Ceatalchioi, locuitorii nu au sesizat în perioada respectivă că ar fi auzit explozii”, a răspuns Spînu, întrebat de ce nu a fost detectată drona înainte de a se prăbuși în zona satului Plauru.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇