Danemarca le permite cetățenilor care vor să lupte contra rușilor să meargă în Ucraina

Danemarca le permite cetățenilor care vor să lupte contra rușilor să meargă în Ucraina

Danemarca va permite voluntarilor să se alăture brigăzilor internaţionale pe care Ucraina intenţionează să le formeze pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti, a declarat duminică seara şefa guvernului Mette Frederiksen, afirmând că nu vede niciun obstacol legal în acest sens.

„Este o alegere pe care o poate face oricine. Acest lucru este valabil, desigur, pentru toţi ucrainenii care trăiesc aici, dar şi pentru alţii” care cred că se pot implica direct în conflict, a declarat ea într-o conferinţă de presă.

„Analiza noastră este că, la prima vedere, nu există nimic care să constituie un obstacol legal pentru ca cineva să meargă în Ucraina pentru a participa la conflict, bineînţeles de partea ucraineană”, a spus Frederiksen.

Puţin mai devreme în cursul zilei, ea a protestat alături de mii de oameni în faţa ambasadei ruse din Copenhaga împotriva invaziei ruseşti în Ucraina.

Preşedinţia ucraineană a anunţat în timpul zilei crearea unei „legiuni internaţionale” de luptători străini pentru a ajuta la respingerea invaziei ruseşti, făcând apel la voluntari să se alăture.

„Toţi străinii care doresc să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea globală sunt invitaţi de autorităţile ucrainene să se alăture forţelor de apărare”, a declarat Kievul.

Voluntarii sunt chemaţi să meargă la ambasadele Ucrainei din ţările lor.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut deja apel vineri la europenii cu experienţă de luptă să meargă în Ucraina pentru a lupta împotriva armatei ruse.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇