Suedia trimite Ucrainei 5.000 de arme antitanc (Foto & Video)

Suedia trimite Ucrainei 5.000 de arme antitanc (Foto & Video)

Suedia a anunţat că va trimite Ucrainei echipamente militare şi alte ajutoare, pentru a se apăra de invazia rusă.

Publicitate

Prim-ministrul Magdalena Andersson a spus că este prima dată când Suedia trimite arme într-o ţară aflată în conflict de la invazia sovietică a Finlandei, din 1939.

„Cred că acum securitatea noastră este cel mai bine deservită dacă sprijinim capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva Rusiei”, a spus Andersson.

Transporturile vor include 5.000 de lansatoare antitanc de unică folosinţă Pansarskott 86 (AT4) produse de Saab Bofors Dynamics, 5.000 de veste antiglonţ şi 5.000 de căşti, precum şi 135.000 de raţii militare de hrană.

Publicitate

Aceste arme de calibrul 84 mm sunt eficiente la o distanță de 300 de metri, costă 1.500 de dolari bucata și au o încărcătură de 440 de grame de explozibil special.

Nu au recul și sunt unele dintre cele mai fiabile și mai ușoare arme de felul lor, însă nu sunt considerate la fel de eficiente împotriva tancurilor principale de luptă moderne, cum sunt împotriva altor blindate.

Foto: Harleys / Saab Bofors AT4

Cu toate acestea, presa locală scrie că ucrainenii le-ar fi cerut suedezilor arme antitanc Robot-57, care sunt mai performante, însă nu le-au primit.

Și Germania a anunțat că va trimite Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete Stinger, pentru a se apăra de ruși.

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇