Dan Ilie Morega rămâne în arest la domiciliu

Dan Ilie Morega rămâne în arest la domiciliu

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, rămâne în arest la domiciliu, a decis luni Tribunalul Bucureşti. El are obligaţia de a nu părăsi locuinţa fără permisiunea procurorilor, în dosarul în care este cercetat penal după ce a fost prins conducând fără permis de conducere şi a produs un accident auto.

Iniţial, procurorii l-au plasat pe Morega sub control judiciar, apoi au solicitat în instanţă înlocuirea acestei măsuri cu arestul preventiv, însă Judecătoria Sectorului 1 a decis pe 23 martie ca fostul prefect să stea în arest la domiciliu, cu obligaţia de a purta o brăţară electronică de supraveghere.

ADVERTISING

Procurori au atacat decizia primei instanţe, dar contestaţia lor a fost respinsă luni de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu.

Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pe 10 martie, în presa locală a fost publicată o fotografie cu fostul prefect, lângă maşina sa de teren şi un echipaj de jandarmi, în condiţiile în care el avea permisul de conducere retras pe motive medicale, motiv pentru care procurorii au deschis un dosar penal în acest caz.

ADVERTISING

Din cercetări a rezultat că la data de 6 februarie 2024, din dispoziţia şefului Serviciului Rutier Gorj, lui Dan Ilie Morega i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale.

Procurorii din Capitală l-au plasat pe Morega, pe 10 martie, sub control judiciar şi i-au interzis să mai conducă o maşină pe drumurile publice, însă pe data de 21 martie el a produs un accident în Târgu Jiu, soldat cu pagube materiale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇