Fără permis din februarie, Dan Ilie Morega s-a urcat la volan și a lovit o mașină. După care, a lovit o jurnalistă

Fără permis din februarie, Dan Ilie Morega s-a urcat la volan și a lovit o mașină. După care, a lovit o jurnalistă

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega are două noi dosare penale, după ce joi s-a urcat la volan, deşi are permisul retras şi a lovit o maşină în Târgu Jiu. Ulterior a lovit și o jurnalistă. Procurorii au propus arestarea preventivă a lui Morega, dar judecătoria nu a stabilit încă data la care să fie soluţionată cererea procurorilor.

Din nou la volan, a lovit o mașină

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat de 78 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fântânii din municipiu, a lovit o maşină.

ADVERTISING

În urma evenimentului nu au fost persoane rănite, ci doar pagube materiale.

“În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că bărbatul avea permisul de conducere retras, de la data de 6 februarie. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras”, au declarat reprezentanţii IPJ Gorj pentru News.ro.

A lovit o jurnalistă

De asemenea, poliţiştii din Gorj au deschis o anchetă după ce Dan Ilie Morega a lovit o jurnalistă.

ADVERTISING

„În această după-amiază, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj”, au arătat poliţiştii, informează News.ro.

Ei au precizat că în această cauză a fost deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

ADVERTISING

Femeia agresată este jurnalistă Digi 24. Ea a mers la biroul lui Dan Ilie Morega pentru a obţine o declaraţie de la fostul prefect, iar bărbatul a lovit-o şi a dat-o afară din clădire. La scurt timp după acest incident, Morega i-a ameninţat pe jurnalişti că “vor răspunde toţi penal”. 

Propunere de arestare preventivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut, vineri, instanţei, arestarea preventivă a lui Dan Ilie Morega. Termenul pentru judecarea înlocuirii măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv a fost stabilit pentru sâmbătă, la ora 10:00, la Judecătoria Sectorului 1.

În ultima perioadă, Dan Ilie Morega, care are permisul retras din motive medicale, a fost depistat de mai multe ori la volan, de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.

Cel mai recent astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale și are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care trebuia să urmeze un tratament.

”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc", afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.

În plus, doctorii i-au recomandat - în fişa de externare - să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric, conform stirileprotv.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇