Cutremur puternic în centrul Japoniei

Cutremur puternic în centrul Japoniei

Un cutremur puternic cu magnitudinea 5,9 a lovit centrul Japoniei luni dimineaţă fără a fi emisă o alertă de tsunami.

Seismul, care a fost resimţit la orele 06:31 (duminică, 21:31 GMT), a lovit peninsula Noto, deja puternic afectată de un cutremur la 1 ianuarie, care a provocat moartea a peste 230 de persoane, a anunţat Agenţia meteorologică japoneză (JMA), citată de AFP.

Potrivit postului de televiziune NHK, autorităţile locale au declarat că, deocamdată, nu există semnalate pagube.

O replică, de magnitudine 4,8, a avut loc la 10 minute după prima mişcare telurică, a indicat JMA.

ADVERTISING

Canalul NHK le-a cerut locuitorilor din zonă să rămână calmi şi precauţi la căderea diverselor obiecte.

Japonia este lovită frecvent de cutremure, iar în încercarea de a limita consecinţele acestora aplică reguli de construcţie extrem de stricte. De asemenea, locuitorii sunt informaţi în mod regulat cu privire la măsurile de urgenţă în faţa dezastrelor naturale.

În 2023, în Japonia au fost resimţite 2.227 de seisme de intensitate 1 sau mai mare pe scara japoneză Shindo (intensitate seismică), potrivit JMA.

ADVERTISING

Catastrofa de la Fukushima, care a devastat mai multe departamente din nord-estul ţării în martie 2011, făcând aproximativ 20.000 de morţi şi dispăruţi, este încă în memoria tuturor.

Un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 9,0 a generat un tsunami uriaş pe coasta de nord-est a ţării, care a provocat şi accidentul nuclear de la Fukushima Daiichi, cel mai grav dezastru nuclear de la Cernobîl în 1986.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇