Cum arată primele monede cu portretul regelui Charles al III-lea (Galerie foto)

Cum arată primele monede cu portretul regelui Charles al III-lea (Galerie foto)
Foto: The Royal Mint

Noile monede cu portretul regelui Charles al III-lea au fost prezentate de Royal Mint. O primă monedă, de 50 de pence cu imaginea monarhului va intra în circulație în câteva săptămâni.

Monedele respectă o tradiție de secole, monarhul fiind acum orientat spre stânga – în sens opus față de regina Elisabeta. Ca și în cazul regilor britanici anteriori și spre deosebire de regină, Charles al III-lea nu poartă coroană.

Regele Charles a aprobat personal efigia și a fost mulțumit de asemănare.

We are proud to unveil the first official coin portrait of King Charles III which has been designed by Martin Jennings...

Publicată de The Royal Mint pe Joi, 29 septembrie 2022

ADVERTISING

Instituția a prezentat și o monedă comemorativă de 5 lire sterline, cu o imagine a regelui realizată de sculptorul britanic Martin Jennings, informează BBC. Reversul noii monede de 5 lire sterline prezintă două noi portrete ale reginei Elisabeta, care trasează drumul acesteia de la un tânăr monarh la un șef de stat de lungă durată.

monede-noi-Charles
Foto: The Royal Mint

Monedele vor fi vândute colecționarilor de către Monetăria Regală de la începutul săptămânii viitoare. Moneda de 50 de pence va fi disponibilă pentru uz general cu mult înainte de sfârșitul anului, fiind distribuită în funcție de cerere.

ADVERTISING

Monedele vor circula împreună cu monedele care o înfățișează pe regretata regină, astfel încât cele 27 de miliarde de monede vor fi acceptate în continuare în magazine.

Anne Jessopp, director executiv al Monetăriei Regale, a declarat că monedele au o durată de viață de circa 20 de ani, astfel încât atât monedele Reginei Elisabeta, cât și cele ale Regelui Charles vor fi în circulație împreună mulți ani de acum încolo.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇