Croaţia anunță noi restricții după creşterea cazurilor de COVID-19, dar acceptă din motive economice riscurile generate de turism

Croaţia anunță noi restricții după creşterea cazurilor de COVID-19, dar acceptă din motive economice riscurile generate de turism

Croaţia a anunţat sâmbătă noi restricţii după creşterea numărului cazurilor de COVID-19, pusă în special pe seama turismului şi cluburilor.

În această ţară cu circa 4,2 milioane de locuitori se află în prezent aproximativ 820.000 de turişti străini, în special pe coasta Adriaticii, relatează agenţia DPA.

Numărul noilor cazuri de COVID-19, care până recent era de numai câteva zeci pe zi, a ajuns joi la 180 şi vineri la 208, cifre record. Din cele 6.258 de contagieri confirmate de la începutul epidemiei (din care 163 de decese), 979 sunt din ultimele 14 zile.

ADVERTISING

Prin urmare, guvernul de la Zagreb a decis instituirea unor restricţii, astfel că programul restaurantelor, cafenelelor şi cluburilor de noapte va fi limitat până la ora 24:00.

În cluburi, despre care autorităţile croate afirmă că sunt principalele responsabile pentru răspândirea coronavirusului, clienţii nu mai au acces în spaţiile închise, iar pe podiumuri trebuie plasate mese pentru a nu permite dansul apropiat. De asemenea, dacă o anchetă epidemiologică relevă că infecţia a pornit dintr-un anumit club, acesta va fi închis pentru o perioadă.

ADVERTISING

Totuşi, oficialii croaţi minimalizează gravitatea situaţiei şi justifică deschiderea timpurie şi aproape completă a Croaţiei pentru turiştii străini prin dependenţa acestei ţări faţă de veniturile din turism.

''Acceptăm în mod conştient riscul şi am decis să permitem ca viaţa şi turismul să meargă mai departe. Fără turism, unul dintre principalele sectoare economice ale Croaţiei, ar fi fost mult mai rău'', a declarat vineri seară la postul RTL ministrul croat al sănătăţii, Vili Beros.

ADVERTISING

''Credem că încă este controlabil'', a susţinut el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇