Crimă ca-n filme în Germania: O femeie a căutat o sosie pe Instagram și a ucis-o

Crimă ca-n filme în Germania: O femeie a căutat o sosie pe Instagram și a ucis-o

O tânără germană de origine irakiană a căutat pe rețelele de socializare o femeie cu care să semene perfect. Și, când a găsit-o, a ucis-o pentru a-și înscena moartea.

În august, când cadavrul plin de sânge al unei tinere a fost descoperit într-un Mercedes parcat în Ingolstadt, oraș din sudul Germaniei, autoritățile au crezut că au aflat cine era victima: Sharaban K., o esteticiană în vârstă de 23 de ani din Munchen, cu rădăcini irakiene.

Chiar dacă avea chipul desfigurat, aceasta a fost identificată de rude. Însă raportul autopsiei, emis a doua zi, a pus la îndoială identitatea ei. Ulterior, s-a descoperit că victima era Khadidja O., o bloggeriță din Heilbronn, localitate din landul învecinat Baden-Württemberg, care avea aceeași vârstă, 23 de ani, relatează The Guardian.

ADVERTISING

Cu părul lung negru, drept, un ten asemănător și un machiaj intens, cele două femei semănau izbitor de mult, ceea ce a determinat presa germană să numească acest caz "crima unei sosii".

Sharaban K. și un bărbat de 23 de ani originar din Kosovo, Sheqir K., au fost reținuți de polițiști pe 29 august, iar autoritățile nu au divulgat motivul până în această săptămână.

"Investigațiile ne-au determinat să presupunem că acuzata dorea să se ascundă din cauza unei dispute de familie și și-a înscenat propria moarte în acest mod", a declarat Veronika Grieser, de la Parchetul din Ingolstadt.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit polițiștilor, în săptămâna de dinaintea crimei, Sharaban K. a contactat sub diferite pretexte, pe rețelele de socializare, mai multe femei care semănau cu ea. Acuzata le făcea diferite promisiuni pentru a le convinge să se întâlnească cu ea, iar încercările sale au eșuat.

Însă Khadidja O. a acceptat, convinsă de o falsă ofertă pentru produse cosmetice. În ziua crimei, Sheqir K. and Sharaban K. au venit să o ia cu mașina de la apartamentul în care locuia. Anchetatorii cred că cei doi au convins-o să coboare împreună cu ei într-o zonă împădurită dintre Heilbronn și Ingolstadt și au înjunghiat-o.

ADVERTISING

"Arma crimei nu a fost găsită, dar probele sunt copleșitoare. Victima a fost ucisă cu peste 50 de lovituri de cuțit, chipul a fost complet desfigurat", a declarat Andreas Aichele, purtător de cuvânt al poliției, pentru ziarul Bild.

Procurorii au arătat că perechea a pus cadavrul pe bancheta din spate a mașinii și s-a îndreptat spre Ingolstadt. Cei doi au parcat mașina într-un cartier rezidențial liniștit de la malul Dunării. Trupul neînsuflețit a fost descoperit de părinții lui Sharaban K, înainte de miezul nopții, pe 16 august, iar aceștia, văzând mașina și aspectul fizic al tinerei însângerate, au fost convinși că era fiica lor.

Ancheta continuă și mai mulți martori urmează să fie audiați. Dacă vor fi găsiți vinovați, Sheqir K. și Sharaban K. riscă să fie condamnați la închisoare pe viață.

"Nu ai un caz ca acesta în fiecare zi, mai ales cu o asemenea întorsătură de situație. În ziua în care am găsit trupul, nimic nu ne-a pregătit pentru această continuare", a concluzionat reprezentantul poliției.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇