Atac cu sabia într-o biserică din Spania. E deschisă anchetă pentru terorism (Video)

Atac cu sabia într-o biserică din Spania. E deschisă anchetă pentru terorism (Video)

Un paracliser a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un preot, într-un atac cu armă albă miercuri seara la o biserică din Algeciras, în sudul Spaniei.

Atacul cu armă albă a avut loc cu puţin înainte de ora 20:00 în biserica San Isidro din Algeciras, a spus Ministerul de Interne, şi nu în cea din San Lorenzo, aşa cum indicase iniţial din greşeală.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP că atacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi a „a ţipat ceva" în momentul atacului.

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat cu o macetă, în timp ce Reuters menţionează o sabie de samurai.

„Faptele sunt analizate şi investigate. Nu se poate stabili pentru moment natura atacului", a comunicat Ministerul spaniol de Interne.

Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii.

Ataque mortal en dos iglesias de Algeciras | EL PAÍS

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇