6 copii au fost găsiți într-o pivniță părăsită din Austria

6 copii au fost găsiți într-o pivniță părăsită din Austria

6 copii trăiau împreună cu părinții lor în adăpostul improvizat. Tatăl este membru al unei grupări extremiste.

Serviciile sociale austriece au fost chemate pe o proprietate din Obritz, o localitate de lângă granița cu Cehia, de localnicii îngrijorați pentru soarta copiilor. Oamenii au încercat să intre în pivnița abandonată în care erau ținuți minorii, însă tatăl acestora i-a atacat cu spray cu piper.

Potrivit poliției, bărbatul, un austriac în vârstă de 54 de ani, este membru al mișcării de extremă dreapta Reichsburger și a scris mai multe cărți în care neagă Holocaustul, relatează Sky News.

ADVERTISING

Acesta a fost arestat de polițiști și ulterior eliberat pe cauțiune, în timp ce ancheta continuă.

Copiii, cu vârste între șapte luni și cinci ani, au fost internați împreună cu mama lor într-un spital. Aceștia sunt acum într-o stare bună și se află în grija serviciilor sociale, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției.

Potrivit autorităților locale, se pare că familia trăia ilegal de mai multe luni în pivnița părăsită, dar au primit de mai multe săptămâni plângeri din cauza acestei situații.

"Camerele video de supraveghere de la intrarea în pivniță erau deosebit de enervante, iar localnicii auzeau de multe ori voci în pivniță, iar când se apropiau se făcea liniște", a declarat viceprimarul Erich Greil.

ADVERTISING

Polițiștii au spus că deocamdată nu există indicii de abuz sexual asupra copiilor. În timpul descinderii s-au găsit în pivniță "două arme lungi, două arbalete și mai multe arme cu aer comprimat".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇