Costel Alexe este urmărit penal de DNA într-un nou dosar: Vă mărturisesc că sunt surprins

Costel Alexe este urmărit penal de DNA într-un nou dosar: Vă mărturisesc că sunt surprins

DNA a început urmărirea penală faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi faţă de alte două persoane din cadrul CJ Iaşi, într-un dosar care vizează detaşarea unui consilier pe o funcţie de conducere la Şcoala Populară de Artă.

Alexe este acuzat de abuz în serviciu, informează Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat.

Potrivit procurorilor, la data de 11 octombrie 2020, Costel Alexe, în calitate de președinte al CJ Iași, ar fi dispus detașarea lui Vlad-Corneliu Baba de pe funcția de consilier, pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

ADVERTISING

Iar Alexe, spun procurorii, a făcut această numire în condițiile în care ar fi avut cunoștință de faptul că Baba nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Ulterior, la datele de 10 martie 2021 și 7 iunie 2021, Costel Alexe ar fi dispus prelungirea detașării lui Vlad-Corneliu Baba în aceeași funcție de conducere.

Alexe ar fi fost ajutat la săvârșirea faptei de către Radu-Gabriel Apetrei, care, în calitate de șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, ar fi întocmit documentațiile aferente emiterii dispozițiilor de detașare.

ADVERTISING

Mai mult, din datele cauzei ar fi rezultat că suspectul Baba ar fi fost angajat pe perioadă determinată, fără concurs, pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Iași în data de 11 octombrie 2020 și tot la aceeași dată ar fi fost detașat pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Faptele descrise ar fi produs un prejudiciu bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași în sumă totală de 86.153 lei, reprezentând suma remunerațiilor încasate de către suspectul Baba în baza contractului de management interimar.

ADVERTISING

Alexe e surprins

Costel Alexe se declară surprins și spune că, de la începutul anchetei și până acum, nu i-au fost solicitate depoziții de la procurorii DNA.

”Am primit astăzi informarea făcută de DNA Iași privind atribuirea calității de suspect în dosarul referitor la detașarea de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași.

Vă mărturisesc sincer că sunt surprins de această calitate, având în vedere că, de la începutul anchetei și până acum, nu mi-au fost solicitate depoziții și nu există vreo implicare oneroasă a mea în acest dosar”, a scris Costel Alexe pe Facebook.

Acesta precizează că postul vacant de manager s-a ocupat în conformitate cu legislația în vigoare, primind toate avizele de legalitate și urmând întocmai etapele prevăzute de normativ.

”În ceea ce privește hotărârea privind organizarea concursului de proiecte de management la Școala Populară de Arte ,,Titel Popovici”, aceasta a trecut prin plenul Consiliului Județean și a primit votul consilierilor județeni, exact așa cum prevede legea.

Rămân consecvent principiilor și declarațiilor enunțate mereu: sunt la dispoziția organelor de cercetare. Eu sunt primul interesat de clarificarea tuturor acestor acuzații într-un timp cât mai scurt și îmi doresc ca adevărul să iasă la lumină”, a subliniat Alexe.

Am primit astăzi informarea făcută de DNA Iași privind atribuirea calității de suspect în dosarul referitor la detașarea...

Publicată de Costel Alexe pe Vineri, 18 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇