Costel Alexe a fost huiduit în timp ce își ținea discursul de 1 decembrie (Video)

Costel Alexe a fost huiduit în timp ce își ținea discursul de 1 decembrie (Video)

Câteva mii de ieşeni au participat la manifestările oficiale organizate în centrul oraşului cu prilejul Zilei Naţionale, momentul cel mai apreciat fiind defilarea celor peste 400 de militari şi angajaţi ai Ministerului de Interne. În schimb, președintele Consiliului Județean a fost huiduit.

Manifestările au avut loc în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat în discursul său rostit în faţa miilor de ieşeni adunaţi în centrul oraşului că "noi, cei de astăzi avem datoria să luăm deciziile corecte, pentru ca urmaşii noştri să privească într-o zi la faptele noastre, aşa cum privim noi la trecutul măreţ al României".

ADVERTISING

"Funcţiile politice şi administrative sunt vremelnice, deciziile însă pot schimba pentru totdeauna destinul ţării. Nu suntem veşnici într-o funcţie sau alta. Pentru noi, la 104 ani distanţă, idealul Unirii stă în motivaţia nestăvilită de a vedea Iaşul şi Moldova, dar şi Republica Moldova, conectate de vestul ţării prin autostrada Unirii. Legătura istorică dintre Moldova, Basarabia şi Transilvania trebuie să fie reprezentată de legătura rutieră pe care o aşteptăm de 30 de ani. În faţa acestui obiectiv trebuie să fim cu toţii uniţi, de la întreaga clasă politică la fiecare cetăţean", a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La sfârșitul discursului său, din mulţime s-au auzit huiduieli, dar şi fluierături. Momentul poate fi urmărit în această înregistrare video, de la minutul 24:29:

Impresionantă paradă militară la Iaşi cu ocazia Zilei Naţionale a României. Vezi programul complet al zilei de 1 decembrie --- https://bit.ly/3ESG6Ar

Impresionantă paradă militară la Iaşi cu ocazia Zilei Naţionale a României.Vezi programul complet al zilei de 1 decembrie --- https://bit.ly/3ESG6Ar

Publicată de Live TV pe Joi, 1 decembrie 2022

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, le-a mulţumit oamenilor pentru că au venit în număr mare la manifestările de Ziua Naţională, edilul afirmând că el crede într-o Românie mândră, prosperă şi europeană.

Momentul cel mai aşteptat de ieşenii veniţi în centrul oraşului a fost defilarea celor peste 400 de militari şi angajaţi ai Ministerului de Interne.

ADVERTISING

Cei prezenţi au putut vedea TAB-uri ale armatei, autospeciale de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ATV-uri şi autoturisme de intervenţie de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, autospeciale ale Poliţiei Iaşi şi ale Poliţiei de Frontieră, autovehicule ale SRI, Ambulanţei şi Poliţiei Locale.

La finalul manifestărilor, primăria a oferit peste 5.000 de porţii cu fasole şi cârnaşi, dar şi vin şi suc.

Unii oameni s-au aşezat la coadă cu o oră înainte să înceapă împărţirea bucatelor. În zonă au fost montate garduri metalice, pentru a nu se crea îmbulzeală în jurul oalelor cu mâncare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇